Да ли су напад на Капитол водили оперативци Антифе и зашто је заказало обезбеђење?

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti

Крвави хаос који је настао у Конгресу када су присталице Доналда Трампа упале пошто су пробиле полицијски кордон који је требало да заштити Капитол хил и заустави катастрофу која је уследила и у којој је страдало четири особе.

16:43   07.01.2021.

 

„Освајање“ Капитола, дома Сената и Представничког дома, представља један од највећих пропуста у новијој америчкој историји, рекли су садашњи и бивши представници закона, пренео је Ројтерс.

Догађаји као што је инаугурација новог председника укључују недеље припреме, док се знатно мање пажње поклања заштити Конгреса у време док се потврђују електорски гласови држава, додали су амерички званичници.

До нереда је дошло иако се знало да би могло да буде потенцијалног хаоса тврдокорних присталица Доналда Трампа, који су били „запаљени“ Трамповим тврдњама да су избори покрадени у корист будућег председника Џоа Бајдена, оцењује Ројтерс. Око зграде Конгреса је било око 2.000 полицајаца, што је уобичајна бројка која покрива површину од околних 500.000 квадратних метара.

Трампове присталице готово су увек изузетно мирољубиве, али многи од оних који су јуришали на Капитол били су врло насилни. То нема смисла. И како су уопште демонстранти ушли у амерички Капитол?

Па, испада да је полиција заправо отворила барикаде које су окруживале амерички Капитол и намерно допустила демонстрантима да нападну зграду. То можете видети на видео снимку

 

 

А кад су ушли у зграду, усмеравани су према одређеним подручјима.

 


Или амерички Конгрес има најгоре сигурносно особље које је итко од нас икад видио, или се то догодило намерно. А постоји више извештаја да су активисти Антифе доведени аутобусом. У ствари, један је „патриота“ заправо снимио видео запис са Антифа аутобусима који су у пратњи доведени у срце Вашингтона ДЦ …

 

И на крају „Викинг“ који је упао у зграду Конгреса, претходно је фотографисан на БЛМ скупу, носећи исту одећу.

 

Извор: ekspres vesti

Ознаке: 

Članak indeksiran 07. 01. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me