NA POMOLU JE NOVA KRIZA U SDP-u: Irfan Čengić namjerava smijeniti Damira Mašića sa mjesta predsjednika Kantonalnog SDP-a u Sarajevu!?

Izvor/medij: Slobodna Bosna
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Ne, Irfan Čengić ne namjerava “smijeniti Damira Mašića”

Irfan Čengić, donedavni generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH, nije dugo izdržao bez visoke partijske funkcije pa je odlučio kandidirati se za predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo

"Nakon razgovora sa članovima, zastupnicima i ministrima, odlučio sam se kandidovati za Predsjednika SDP-a Sarajevo", saopćio je Čengić preko društvenih mreža. 

Jedan od razloga njegove kandidature je, kako navodi, i taj što bivši generalni sekretar i suvlasnik kafane "Mućke",  Čengić, "misli da sarajevski SDP može i mora bolje".

Čengićevo (samo)kandidiranje neće nimalo obradovati aktuelnog (dugogodišnjeg) predsjednika Kantonalnog SDP-a Damira Mašića. On bi, ako izgubi na izborima, mogao ostati bez ijedne stranačke funkcije. Na nedavnom Kongresu SDP-a Mašić nije izabran u stranačko Predsjedništvo, jer, kako mu je objašnjeno, već obavlja visoku funkciju u Kantonalnom SDP-u, te da su te dvije dužnosti nespojive.

Uskoro bi, međutim, Mašića u Kantonalnom SDP-u mogao zamijeniti ambiciozni, nezaustavljivi Irfan Čengić, što bi moglo dovesti do novih potresa u stranci koja se mjesecima ničim drugim ne bavi osim sobom samom, smjenama, ostavkama, sukobima, odlascima..

(SB)  

Članak indeksiran 02. 08. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me