ŠEŠLIJA: ČEKA NAS MNOGO POSLA NA IZGRADNJI BOLJE ISTOČNE ILIDŽE

Izvor/medij: Princip
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Lokalni izbori 2020: Anonimni portal pristrasno o SNSD-u u Istočnom Sarajevu

Istočna Ilidža biće opština iz koje mladi ljudi ne odlaze, već u koju se vraćaju, zasnivaju svoje porodice i podižu djecu, a na tome ćemo vrijedno raditi, poručuje kandidat SNSD za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija.


Šešlija kaže da će prvo, ukoliko bude izabran za načelnika opštine, zajedno sa koalicionim partnerima formirati stabilnu skupštinsku većinu i krenuti u realizaciju Programa rada načelnika za naredne četiri godine, koji su, kako kaže, već pripremili.

"Planiraćemo i usvojiti ostvariv budžet do kraja ove godine u kome će biti sve one stavke za koje se zalažemo, a koje će doprinijeti unapređenju razvoja opštine. Svima će biti vidljivo naše opredjeljenje da izgradimo bolju i razvijeniju Istočnu Ilidžu", kaže Šešlija za "SrpskaInfo".

Navodi da Istočna Ilidža, od šest gradskih opština Istočnog Sarajeva, ima najviše neiskorištenog razvojnog potencijala, te da je u oblasti infrastrukture potrebno uraditi dosta toga.

"Cilj nam je bio da napravimo realan i ostvariv program koji je moguće realizovati u narednom mandatu. Uz pomoć Vlade Republike Srpske izgradićemo novu zgradu Gimnazije. Formiraćemo i urediti slobodne poslovne zone, s novim mostom na rijeci Željeznici. Naša opština je već 25 godina podstanar, zbog čega ćemo trajno riješiti pitanje zgrade opštine. Uredićemo korito rijeke Željeznice, utvrditi obalu, napraviti šetališta i zaštititi naselje od poplava. Uredićemo portu hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, kao i Kasindolski potok cijelom dužinom, od Kule do Kasindola, sa šetalištem, drvoredom, alejom za šetnju i biciklističkim stazama", ističe Šešlija.

Dodaje da je u planu i formiranje ambulante porodične medicine na području Dobrinje, a pitanje nedostatka parking mjesta na Dobrinji riješiće se izgradnjom javnih garaža. U svim mjesnim zajednicama nastaviće se razvijati kanalizaciona mreža.

"Kroz organizovanje zajednica etažnih vlasnika planiramo pokrenuti i program sufinansiranja sanacije krovova i obnove fasada na stambenim zgradama. Unaprijedićemo saobraćajnu povezanost između većih zona stanovanja tako što ćemo eliminisati takozvana uska grla", kaže Šešlija.

On navodi da je saradnja lokalne i republičke vlasti izuzetno važna i neophodna, te da nema razvoja lokalne zajednice bez podrške institucija Republike Srpske.

"Sadašnja opštinska vlast nije htjela da ostvari nikakvu saradnju s Vladom Republike Srpske, misleći da su sami sebi dovoljni. To je opštinu i dovelo u stanje u kakvom je sada. Ipak, i pored njihovog ignorantskog odnosa prema republičkoj vlasti, Vlada Republike Srpske, predvođena SNSD-om, u Istočnu Ilidžu je uložila više od 100 miliona KM kroz razne projekte", napominje Šešlija.
 

Naglašava da je cilj  je da Istočna Ilidža postane najveće gradilište na istoku Republike Srpske.


"Komparativne prednosti u kombinaciji sa znanjem, idejama, entuzijazmom, energijom i podrškom koju imamo, omogućiće nam da taj cilj i ostvarimo. Opštinska uprava biće servis svakog stanovnika Istočne Ilidže, a ne samo povlaštenih, moderna, pristupačna, prepoznatljiva, jedinstvena i opredijeljena da pruži neophodnu podršku novim investicijama i proizvodnim pogonima koji će obezbijediti nova radna mjesta", zaključuje Šešlija. 

Članak indeksiran 22. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me