Smrtonosni koronavirus oživio kanale u Veneciji

Izvor/medij: Faktor
Ocjena: Manipulisanje činjenicama

Najteže posljedice koronavirusa mjere se ljudskim životima.

Nažalost, broj umrlih u Italiji raste svakog dana, a cijeli Apenini su crvena zona u kojoj je na snazi karantin. I dok je, prema izvještajima stručnjaka, primjetno usporavanje širenja koronavirusa, u prirodi se usljed prestanka djelovanja ljudskog faktora dešava pravo čudo i preporod u vidu pročišćavanja zraka i vode.

Naime, nakon što je u izvoru virusa, gradu Wuhanu 11 miliona ljudi smješteno u izolaciju, sateliti su ubrzo pokazali dramatično smanjenje emisije dušikovog dioksida, koji najviše proizvode vozila, elektrane i industrija.

Slična stvar se dešava na sjeveru Italije, koji je jedna od zagađenijih tački Europe usljed industrijske proizvodnje i velikog prometa. U praznoj Veneciji i okolnim ostrvima Buranu, Muranu i Torčelu dešava se preporod okoliša i životinjskog svijeta.

Voda u kanalima je postala tako bistra i smaragdno zelena, da su u njoj ponovo zaplivale ribe, a vidljiva je i morska trava. Slike koje dolaze iz ovog dijela zemlje pokazuju primjetan povratak labudova na Burano, te čaplji, patki i sitnih ptica u Veneciju. Prizori kojima svijet svjedoči su toliko nestvarni, i nedvosmisleno ukazuju na razaračku i sebičnu ljudsku prirodu.

Članak indeksiran 25. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me