U Veneciji osvanuo prizor koji niko do sada nije video: Usred korona virusa, ovo je oduševilo sve građane (FOTO/VIDEO)

Izvor/medij: Srbija danas
Ocjena: Manipulisanje činjenicama

Meštani se ne sećaju da su ranije videli ovoliko ribica u kanalima

Kanali u Veneciji najčistiji su nego što su ikada bili do sada, nakon što je potpuna blokada Italije zbog pandemije korona virusa dovela do smanjenja zagađenja, piše Dejli mejl.

U retkoj dobrodošloj nuspojavi zdravstvene krize, obično mutni vodeni tokovi su sada dovoljno čisti da se vide ribe pod vodom.

Beli labudovi takođe plivaju kanalima u gradu u kojem su obično preopterećene ulice i trgovi sada skoro napušteni.

Stanovnik Venecije Marko Kapovila (40) rekao je da "nikada do sada nije video vodu tako bistru", a onda je snimio ribice koje su plivale ispod površine.

Here's an unexpected side effect of the pandemic - the water's flowing through the canals of Venice is clear for the first time in forever. The fish are visible, the swans returned. pic.twitter.com/2egMGhJs7f

— Kaveri 🇮🇳 (@ikaveri) March 16, 2020

Kapovila je opisao "upečatljivu" bistrinu vode za razliku od obično prljavih kanala.

- Grad nema kanalizaciju, tako da obično sve ide u kanale, uključujući deterdžente i kozmetiku. Zahvaljujući karantinu, imamo čistije okruženje - rekao je on.

Meštani kažu da je toliko riba u kanalu bilo skoro nemoguće videti pre uveđanje blokade cele zemlje.

- Nadamo se da ćemo naučiti iz ovih tragičnih vremena, a kada se ovo sve završi, Venecija treba da uspostavi balans između gomile turista i čistoće - istakla je Martina Betoni (33).

Do sada smo videli da se smanjila zagađenost vazuha u Italiji, nakon što je zemlja uvela drastične mere kako bi zaustavila širenje korona virusa.

Članak indeksiran 25. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me