"Red Flag" lista medija

Lista medija koji objavljuju lažne vijesti

Red-flag lista ili Lista medija koji objavljuju lažne vijesti je lista na kojoj se nalaze mediji koji su objavili i za koje je dokazano da su autori lažne vijesti, onako kako je po metodologiji definirana lažna vijest. Svaki medij, čiji jedan medijski izvještaj dobije ocjenu "Lažna vijest", automatski dospijeva na ovu listu.

Kada se medij jednom nađe na ovoj listi, sa nje će biti skinut ako u roku od 3 mjeseca nakon zadnje takve ocjene, ne dobije ni jednu novu ocjenu "Lažna vijest" za neki svoj medijski izvještaj, tj. ukoliko u periodu od 3 mjeseca ne objavi niti jednu lažnu vijest. U slučaju da je medij objavio demanti za lažnu vijest prema standardima propisanim u metodologiji, nakon takvog demantija skida se sa liste.

Srna 3
Avaz 2
Slobodna Bosna 2
Aura 2
Rogatica 1
Cafe 1
  • 2020-03-22 | Putin
    Lažna vijest
Skala radio 1
24 sata hr 1
Srpska cafe 1
Tportal 1
Dobar Dan 1
Udri Muški 1
Alo 1
Youtube: Marija S 1
Bljesak 1

"Red Flag" lista medija

Lista medija koji prenose lažne vijesti

Lista medija koji prenose lažne vijesti je lista na kojoj se nalaze mediji koji su prenijeli članke za koje koje je dokazano da su lažne vijesti, onako kako je po metodologiji definirana lažna vijest. Svaki medij, čija 3 medijska izvještaja dobiju ocjenu "Prenošenje lažne vijesti", automatski dospijeva na ovu listu.

Kada se medij jednom nađe na ovoj listi, sa nje će biti skinut ako u roku od 3 mjeseca nakon zadnje takve ocjene, ne dobije ni jednu novu ocjenu "Prenošenje lažne vijesti" za neki svoj medijski izvještaj, tj. ukoliko u periodu od 3 mjeseca ne prenese niti jednu lažnu vijest. U slučaju da je medij objavio demanti za lažnu vijest prema standardima propisanim u metodologiji, nakon takvog demantija skida se sa liste.

Hayat 8
Fresh press 5
Novi horizonti 5
Nasa borba 5
Nezavisne 4
Istina Vitez 4
Avaz.live 4
Vesti net 4
Happy TV 4
Vidovdan 4
Radio Sarajevo 4
Glas Srpske 4
Intermagazin 3
BH Vijesti 3
BH index 3
Bosniaks info 3
Ljepota Islama 3
Klix 3
Zenit 3
Piramida sunca 3
Buka 3
Perspektiva 3
BL Portal 3
Sandzaklive 3
Volim Podgoricu 3
Istok rs 3
Faktor 3
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me