Američka vojska nije priznala da su “oni među nama”

Američka vojska potvrdila je autentičnost snimka koji prikazuje nepoznati leteći objekat, ali nije potvrdila da su “oni među nama” (op.a. vanzemaljci) kao što je to u naslovu navela “Slobodna Bosna”.

Ocijenjeni članci
Slobodna Bosna Klikbejt;

Na portalu “Slobodna Bosna” objavljen je članak sa senzacionalističkim naslovom koji implicira na to da je američka vojska priznala da su vanzemaljci među nama. 

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKE VOJSKE: Oni su među nama, ovaj snimak NLO-a napravili su naši piloti, i nije trebalo da procuri u javnost… (VIDEO)

Članak donosi istinitu priču o kojoj su između ostalih pisali “CNN”, “Washington post” i “NBC”, a koja govori o tome da je američka mornarica potvrdila da su snimci letećih objekata koje je 2017. i 2018 objavila “To The Stars Academy of Arts & Sciences” - stvarni. 

Gotovo je dvije godine prošlo otkako su ugledni New York Times i organizacija The Stars Academy of Arts & Sciences objavili videosnimke na kojima se piloti Američke ratne mornarice susreću s nepoznatim letećim objektima (NLO).
Tek sada je i sama Mornarica potvrdila da su snimke prave i da se na njima vide "neobjašnjeni zračni fenomeni", uz dodatak da te snimke nikada nisu bile trebale biti puštene u javnost, piše portal Popular Mechanics.
Službeni glasnogovornik zamjenika šefa Mornarice za informacijsko ratovanje, Joseph Gradisher, za portal  The Black Vault rekao je da je Mornarica "objekte u tim snimkama označila kao neidentificirani zračni fenomen". Ukratko, Pentagon priznaje da te objekte naprosto ne mogu identificirati niti objasniti njihovu pojavu. Ministarstvo obrane je pak potvrdilo da ove snimke nikada nisu trebale završiti pred očima javnosti.

I sva suština priče je u onome što je i navedeno u članku “Slobodne Bosne” - mornarica je potvrdila autentičnost snimaka. Međutim, ono što se našlo u naslovu ovog članka na ”Slobodnoj Bosni” nema veze sa stvarnim izjavama i onome što zaista piše u članku. U članku se ne nalazi ništa što govori o priznanju o tome da su “oni među nama” - koje se našlo u naslovu članka.

Na upit koji smo poslali redakciji "Slobodne Bosne" do objavljivanja ove analize nismo dobili odgovor. 

Upravo zbog činjenice da se u naslovu našla netačna implikacija o tome da je američka vojska potvrdila postojanje vanzemaljaca, a ne autentičnost snimka što je zaista slučaj, članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Emir Zulejhić Objavljeno: 25. 09. 2019 | Zadnji put osvježeno: prije 6 mjeseci

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Eiffelov toranj nije vidljiv iz Londona

Na popularnoj društvenoj mreži TikTok objavljen je video u kojem se tvrdi d...

Lažna vijest
Lažna vijest
Ne, Željko Komšić nije pozitivan na virus SARS-CoV-2, niti je prebolio infekciju ovim virusom

Portal "Bljesak" je prije dva dana objavio da je Željko Komšić tajno prebol...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija Greška Demantirano
Lažna vijest
Li Wenliang nije predložio da se COVID-19 liječi čajem

Nova viralna poruka govori da je Li Wenliang, nedavno preminuli doktor koji...

Lažna vijest Pseudonauka
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me