Beckham, Ronaldo i klikbejt naslov

Iako je nedavno pristupio Juventusu, Ronaldo je već postao tema špekulacija o novim transferima.

Ocijenjeni članci
Sport am Klikbejt;

Na portalu “Sportam info” pojavio se članak koji govori da bi Cristiano Ronaldo uskoro mogao napustiti Juventus.

EKSKLUZIVNO: Cristiano Ronaldo uskoro napušta Juventus?!

Nakon što smo u naslovu saznali kako Ronaldo uskoro napušta Juventus, većina teksta govori o Davidu Beckhamu i njegovom klubu u Miami-u.

Jedan od najboljih fudbalera i nominovani igrač za osvajanje Zlatne lopte, Cristiano Ronaldo, ove sezone je na iznenađenje mnogih pojačao Juventus.
U medijima se pojavila zanimljivija informacija. Naime, Beckham je jučer predstavio svoj tim koji će se takmičiti u MLS ligi, a sa sudjelovanjem u istoj počinje 2020. godine, kada će Ronaldo imati 35 godina i godinu dana ugovora sa Juventusom.
Izvjesno je da će nakon Juventusa legenadarni Portugalac nastaviti karijeru u američkoj MLS ligi, a tamo ga u svom timu želi upravo Becks, koji sastavlja ozbiljnu ekipu koju će još činiti Wayne Rooney, Radamel Falcao, James Milner, Gerard  Pique..

David Beckham jeste novi vlasnik nogometnog kluba u Miami-u, a kao što je navedeno, sezona počinje 2020. godine. U članku na portalu “Sportam info” priložen je originalni članak portala “gol.caracoltv”, međutim tamo je kao izvor naveden “Daily mail”. Tamo ni na jednom mjestu nije navedeno da “Ronaldo uskoro napušta Juventus”. Ono što je navedeno jeste da je Ronaldo, zajedno sa još nekoliko igrača, na Beckhamovoj listi želja. Također stoji i da bi ponuda za Ronaldov transfer bila rekordna za američku ligu, što govori da ni zvanična ponuda još uvijek ne postoji. To je naime potpuno razumljivo, obzirom da sezona počinje tek 2020. godine a Ronaldo se Juventusu pridružio ove sezone.

S tim u vezi, opremanje članka naslovom koji govori da Ronaldo “uskoro napušta Juventus”, pogotovo obzirom da se Juventusu pridružio ove sezone, smatramo manipulativnim, a članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

 

Autor: Emir Zulejhić Objavljeno: 13. 09. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 1 godina

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Misteriozni sarajevski sastanak

Alternativna televizija je objavila informaciju da je u Sarajevu održan sas...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Demantirano
Lažna vijest
Maršalovi Otoci nisu legalizovali kokain

Vijest koja govori o tome da su Maršalovi Otoci legalizovali kokain prvi pu...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Demantirano
Klikbejt
Vježba, a ne “opsadno stanje” i “neredi”

Vježba koju je EUFOR pojačan rezervnim snagama, pripadnicima OSBiH i SIPA i...

Klikbejt
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me