Raskrinkavanje.ba

Dragan Mektić ne prelazi u Demokratsku frontu: Dio drugi

Nakon što je nakon sličnih tvrdnji iz jula ove godine DF demantovao navode da Dragan Mektić prelazi u tu stranku, ovaj put, nakon novih sličnih dezinformacija, priču je demantovao ministar bezbjednosti.

"Alternativna televizija" je 3.7.2019. godine objavila članak pod naslovom “Mektić: Čestitam Šaroviću, ali ne vidim se u tom hoštaplerskom društvu” u kojem je navela da ”Iako je Mektić potvrdio da ostaje u stranci, ATV nezvanično saznaje, Mektić pregovara sa DF-om Željka Komšića o mogućem prelasku u tu stranku”. 

U analizi “Nezvanične informacije, dobro obaviješteni izvori i nevidljivi dokazi “ te tvrdnje ocijenili smo kao lažne, nakon što su ih je Demokratska fronta demantovala u odgovoru na naš upit. 

Ovaj put “infosrpska” slične tvrdnje donosi u članku od 4. septembra koji je objavljen sa sljedećim naslovom i nadnaslovom:

MEKTIĆ PRELAZI U STRANKU ŽELJKA KOMŠIĆA
Ministar bezbjednosti BiH i doskorašnji član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke Dragan Mektić, budući je član Demokratske fronte stranke aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

U članku se ne navode nikakvi izvori za iznesenu tvrdnju koja je, kako uvjerava anonimni autor/ka članka, “još veća istina” od “istine da SDS narodu ne nudi ništa”:

Kako Inforsrpska saznaje ovaj transfer je ugovaran već mjesecima, a duboko isfrustrirani član SDS-a Mektić svu svoju srdžbu i isfrustriranost u kuloraima iskalio je još kada je Šarović izabran za lidera stranke, što mu se nije svidjelo, ali to nije nigdje publikovano. Zamjerio je Šaroviću, kako kažu, zbog toga “što po pamet ide u Beograd”. Potom je uslijedila javna kritika nakon izbora novog Predsjedništva SDS-a zbog izabranih u Predsjedništvo ove stranke. U stvari Mektić posljednjim izjavama najavljuje svoj transfer jer SDS kako kaže “narodu ne nudi ništa”. To je istina ali još veća je da je on sa Komšićem već dogovorio prelazak i pitanje je dana kada će do toga doći. Najnoviji napad Mektića na Nemanju Vasića, funkcionera SDS-a iz Pranjavora, njegova je osveta Vasiću koji je u kuloarima pričao da Mektić nema završen Pravni fakultet u Zagrebu, čime se više niko ne bavi, iako je riječ o ministru.

U svega nekoliko sati, ovu “vijest” su prenijela tri javna medija. Javna novinska agencija Srna, javni emiter RTRS, ali i novinska agencija Tanjug, po ko zna koji put, prenijeli su bez ikakve provjere tekst sa potpuno anonimnog portala “Infosrpska”. 

Sam Dragan Mektić na svom Twitter profilu je istog dana demantovao navode ovog anonimnog portala.

Obzirom na demant aktera same priče - kojeg po svoj prilici ni jedan od tri javna medija nije kontaktirao prije prenošenja članka sa “Infosrpske” - izvorni članak ocjenjujemo kao lažnu vijest, dok će svi ostali dobiti ocjenu prenošenje lažne vijesti. 

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Lažna vijest 04.09.2019

Infosrpska: MEKTIĆ PRELAZI U STRANKU ŽELJKA KOMŠIĆA

Ministar bezbjednosti BiH i doskorašnji član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke Dragan Mektić, budući je član Demokratske fronte stranke aktuel...

  • Lažna vijest
Prenošenje lažnih vijesti 04.09.2019

Srna: "INFOSRPSKA": MEKTIĆ PRELAZI U STRANKU ŽELJKA KOMŠIĆA

SARAJEVO, 4. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i doskorašnji član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić bu...

  • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 04.09.2019

RTRS: Infosrpska: Mektić prelazi u stranku Željka Komšića?

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i doskorašnji član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić budući je član Demokratske fronte...

  • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 04.09.2019

Krstarica: Mektić prelazi u Komšićevu stranku?

BANJALUKA – Ministar bezbednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i doskorašnji član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić budući je član Demokrat...

  • Prenošenje lažnih vijesti