Raskrinkavanje.ba

Edin Gačić nije živ

Portal Krvavi balkan je prenio članak sa portala Blic star 10 mjeseci, te pritom potpuno izmislio jedan pasus u kojem se tvrdi da je serijski ubica Edin Gačić i dalje živ i slobodan.

Na portalu Krvavi balkan 15. decembra je objavljen članak sa naslovom koji govori da je Edin Gačić živ:

Nevjerovatna Teorija Zavjere. Edin Gacic je ziv i nikad nije ubijen (VIDEO)

Članak koji se nalazi ispod ovog naslova napisan je na ekavici, a donosi sve informacije o ubistvima koja je počinio Edin Gačić, njegovoj potrazi, ali i sahrani koja je uslijedila nakon što je policija likvidirala ovog ubicu. 

Obdukcija ubice Edina Gačića je završena, ali niko od članova njegove porodice nije nikad nije javio da preuzme telo, pa surovog ubicu nema ko ni da sahrani. A ko je Edin Gačić i kako je započeo svoj krvavi pir koji je šokirao ceo region.

Tvrdnja iz naslova koja govori da je Gačić i dalje živ, nalazi se u jednom pasusu u sredini teksta:

Edina Gacica niko nije vidio mrtvog bile su spekulacije da je pucao na njih pa da mu je policija uzvratila.Dok nova teorija zavjere kod odredjenih ljudi tvrdi da policija nikad nije uspjela da uhvati Edina .Na snimku gdje je ukopan Edin Gacic jasno se vidi da je Tabut lahak i da ga spustaju u zemlju bez imalo problema,kao da nema nista u njemu. Bilo kako bilo Edin Gacic ce ostati upamcen kao jedan od najbrutalnijih ubica na ovim prostorima.

Ono što je golim okom primjetno jeste da je navedeni pasus značajno drugačije napisan od ostatka teksta. U navedenom pasusu, recimo, ne postoje afrikati i sve riječi su napisane bez “kvačica”. Osim toga, rečenice su napisane konfuzno i nazgrapno. 

Sa stanovišta sadržaja - kao jedini “dokaz” o tome da je Gačić živ, autor navodi ličnu interpretaciju snimka sahrane, u kojoj navodi da je “Tabut lahak i da ga spustaju u zemlju bez imalo problema”. Lična interpretacija snimka svakako ne može biti dokaz za ovako ozbiljnju tvrdnju, koja govori da je serijski ubica još uvijek živ i slobodan. 

Navedeno je i da Gačića “niko nije vidio mrtvog”, što nije tačno. Žurnal je, naime, čak objavio i fotografije tijela likvidiranog serijskog ubice, što opovrgava tvrdnju da “mrtvog Gačića niko nije vidio”. 

Kako je nastao ovaj članak?

Pretragom dijelova teksta smo ustanovili da je originalni tekst članka zapravo objavljen na portalu Blic još u februaru 2019. godine. Međutim, pasus koji govori o tome da je Gačić i dalje živ, ne postoji u originalnoj verziji članka na portalu Blic.

Taj pasus je na originalni članak dodao vlasnik portala Krvavi balkan, koji je potom istu tvrdnju odlučio uvrstiti i u naslov. 

S obzirom na potpuno izmišljenu i netačnu tvrdnju, koja govori da je Edin Gačić živ, članak portala Krvavi balkan ocjenjujemo kao lažnu vijest, ali i kao teoriju zavjere.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Teorija zavjere 15.12.2019

Krvavi balkan: Nevjerovatna Teorija Zavjere.Edin Gacic je ziv i nikad nije ubijen (VIDEO)

Obdukcija ubice Edina Gačića je završena, ali niko od članova njegove porodice ne nikad nije javio da preuzme telo, pa surovog ubicu nema ko ni da sah...

  • Teorija zavjere
  • Lažna vijest