Raskrinkavanje.ba

Hadžifejzović u zatvoru: Od reportaže do klikbejta i dezinformacije

Na osnovu prijave koja je stigla na stranicu Raskrinkavanja, analizirali smo članak čiji naslov kaže da je Senad Hadžifejzović osuđen na zatvorsku kaznu zbog kritikovanja političara

Portal “Novost” povezan je sa nizom Facebook stranica, uključujući i stranicu po imenu “Dnevna Doza Robijaša”. Na njoj je objavljen snimak reportaže iz Centralnog Dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem, koju je “Novost” prenio sa sljedećim senzacionalističkim naslovom:

Senad Hadžifejzović osuđen zbog kritikovanja političara na zatvorsku kaznu (VIDEO)

Centralni Dnevnik sa Senadom Hadifejzovićem 24. marta 2018. godine realizovan je iz Zenice. Jedan od priloga koje je Hadžifejzović snimio za to izdanje je i 12-minutna reportaža iz KPZ Zenica, koju je najavio rekavši da da je “osuđen na kaznu od sedam sati zatvora” za verbalni delikt protiv političara.  Od ove najave je napravljen naslov, a u samom članku, pored video-klipa, stoje samo biografski detalji o Hadžifejzoviću do 1984. godine. Ni o kakvoj osudi nema govora u tekstu, jer je nije ni bilo.

S obzirom da je naslov izvučen iz konteksta i navodi na potpuno pogrešan zaključak, ocjena ove objave je klikbejt i dezinformacija.

(raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Klikbejt 26.03.2018

Novost: Senad Hadžifejzović osuđen zbog kritikovanja političara na zatvorsku kaznu (VIDEO)

2009. osnovao FACE tv ,prvu HD televiziju u regionu,koja je prvobitno program emitovala u iznajmljenom terminu na TV1.

  • Klikbejt
  • Dezinformacija