Raskrinkavanje.ba

Homofobija u lažnim vijestima

Ova analiza je označena kao: Preko margine

Anonimni portal “Vremeplov” nastavlja sa objavljivanjem u potpunosti izmišljenih vijesti.

Portal “Vremeplov” je 5. januara objavio lažnu vijest u kojoj su akteri premijerka Srbije i predsjednica Republike Srpske.

Ana Brnabić otvorila dusu.Zaljubljena sam u Zeljku Cvijanovic i mislim da bi bili dobar par i poslovni a i zivotni (FOTO)

Članak koji slijedi nakon ovog nepismenog naslova sadrži i tekst koji napisan bez ikakvog obzira na gramatička i pravopisna pravila.

Ana Brnabić nikad nije krila da voli zene i da je deformisana kada je u pitanju sekkssualnaaa orijentacija.Ana i Zeljka Cvijanovic i u zadnje vrijeme dosta vremena provode skupa ana je za izjavila da je to sve poslovno nista privatno ali na kraju svega je porucila da joj se Zeljka svidja kao zena i da bi ukoliko bi Zeljka imala zelju da ima sanjom bilo kakve privatne odnose da bi ona vrlo rado pristala sa osmjehom na licu govori nam Ana.

Poznata je stvar da 43-godišnja premijerka ima dugogodišnju partnerku, dr. Milicu Đurić koja ju je pratila i na službenim putovanjima. Pored toga što je članak čista izmišljotina i homofobija je integralni dio članka nazivajući njenu seksualnu orijentaciju "deformitetom".

Na kraju članka je priložen video klip iz novembra 2017. godine kada su Ana Barnabić i Željka Cvijanović održale zajedničku konferenciju za medije o saradnji Srbije i RS i koji nema nikakve veze sa objavljenim člankom.

S obzirom na to da je u pitanju lažna vijest članak će tako biti i ocijenjen, odnosno prenošenje lažne vijesti za portale koji su prenijeli članak. Svi članci će biti ocijenjeni i kao klikbejt te kao pristrasno izvještavanje zbog otvorene homofobije koja je prikazana u tekstu.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Klikbejt 05.01.2019

Vremeplov: Ana Brnabić otvorila dusu.Zaljubljena sam u Zeljku Cvijanovic i mislim da bi bili dobar par i poslovni a i zivotni (FOTO)

Ana Brnabić nikad nije krila da voli zene i da je deformisana kada je u pitanju sekkssualnaaa orijentacija.

  • Klikbejt
  • Pristrasno izvještavanje
  • Lažna vijest
Klikbejt 21.01.2019

N Balkan: Ana Brnabić otvorila dusu.Zaljubljena sam u Zeljku Cvijanovic i mislim da bi bili dobar par i poslovni a i zivotni (FOTO)

Ana Brnabić nikad nije krila da voli zene i da je deformisana kada je u pitanju se*sualna orjentacija.

  • Klikbejt
  • Pristrasno izvještavanje
  • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 15.01.2019

Alternativa: ANA BRNABIĆ OTVORILA DUSU.ZALJUBLJENA SAM U ZELJKU CVIJANOVIC I MISLIM DA BI BILI DOBAR PAR I POSLOVNI A I ZIVOTNI (FOTO)

Ana Brnabić ni od početka svoje karijere nije krila da voli žene.

  • Klikbejt
  • Pristrasno izvještavanje
  • Prenošenje lažnih vijesti