Raskrinkavanje.ba

Izmišljene izjave: Kandidat SDA nije obećao zabranu kritike Bakira Izetbegovića

Ova analiza je označena kao: Razabiranje

Brojni mediji u Bosni i Hercegovini izvijestili su netačno da je Faruk Hodžić, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, rekao da će poslije izbora biti zabranjeno da se negativno piše i govori o predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću.

Foto: Facebook stranica Faruka Hodžića

Na portalu Crna Hronika 14.9.2022. godine objavljen je članak opremljen naslovom:

GAF KANDIDATA SDA U ZENICI, NA PREDIZBORNOM SKUPU IZJAVIO: ,,POSLIJE 2. OKTOBRA NEĆEMO DOZVOLITI DA O IZETBEGOVIĆU SE OBJAVLJUJE NEGATIVNO” 

Citat iz naslova odnosi se na obraćanje Faruka Hodžića na jednom predizbornom skupu, za kojeg se navodi da je kandidat SDA za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona. Ipak, u članku je objavljen citat koji ne odgovara naslovu. 

Hodžić je na jednom od predizbornih skupova vrlo emotivno govorio o predsjedniku svoje stranke i tom prilikom dao izjave kakve su slika i prilika totalitarnih režima u kojima ne postoje medijske slobode, piše Crna Hronika.

,,Siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo poslije 2. oktobra to promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću, za kojeg nakon prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana predsjedništva BiH”, izjavio je Hodžić na skupu.

U članku je objavljen i snimak Hodžićevog obraćanja.

Članke s istim citatom u naslovu i navodom da je Hodžić kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona objavili su portali PressMedia, Tešanj (.ba) i Mreža (.co)

Na portalu Dnevnog avaza je istog dana objavljen članak u kome se Hodžićeva navodna poruka kritički propituje. U naslovu se postavlja pitanje može li se ona tumačiti kao najava verbalnog delikta, a zatim se u članku navodi da je Hodžić poručio da se nakon izbora “neće moći više negativno govoriti” o Izetbegoviću.

Kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Faruk Hodžić govorio je na predizbornom skupu te stranke, gdje je poručio da se nakon oktobarskih izbora neće moći više negativno govoriti o Bakiru Izetbegoviću.

I ovaj je portal u formi citata prenio njegove riječi i objavio video sa spornim obraćanjem. Članak su prenijeli Sarajevska sehara i Magazin Press, s drugačijim naslovima:

ON ĆE DA ZABRANI Kandidat SDA rekao da se više neće smjeti negativno govoriti o Izetbegoviću (Magazin Press) 

Video/ Kandidat SDA za Parlament BiH najavio verbalni delikt? Želi zabriniti loše spominjanje Izetbegovića(Sarajevska sehara)


Portal N1 Bosna i Hercegovina objavio je 14.9.2022. godine članak u formi komentara, u kome je Hodžićeva poruka protumačena kao napad na slobodu medija i govora. U članku se tvrdi da je Hodžić, za koga se navodi da je kandidat SDA za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, obećao da će nakon 2. oktobra “zabraniti” da se o Izetbegoviću piše negativno. 

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i ove godine bore za ostanak na funkcijama iz kojih decenijama crpe enormne svote novaca ne libe se prijetiti, ucjenjivati, lažno obećavati... Novi primjer stranačke zaluđenosti koja se prezentira kroz apsolutno veličanje i jeftini poltrnoizam usmjeren ka političkom lideru dolazi iz Zenice. Faruk Hadžić, SDA kandidat za Skupštinu ZE-DO kantona na skupu je obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću.

Iako je iz objavljenog citata jasno da Hodžić nigdje nije spomenuo zabranu, u članku se ona spominje i na drugim mjestima:  

Hodžić, koji je nekada bi član DF-a, partije koja je u svojim počecima slijedila apsoultno drugačiji politički pravac od SDA, ukinuo bi još jednu od osnova demokratskog društva koje je u BiH itekako poljuljano.

Zabranio bi, dakle, slobodu govora i medija. Mediji bi, da se Hodžić pita, o predsjednikovom liku i djelu govorili samo pozitivno. Sasvim jasno, Hodžić je to poručio na skupu u Zenici.

Članak portala N1 je u međuvremenu izmijenjen i ne sadrži više tvrdnje o zabrani, no za Hodžića se i dalje tvrdi da je kandidat SDA za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona. Podijeljen je na Facebooku uz status: “Tvrdi da će se zabraniti loše objave o Bakiru Izetbegoviću”.

Prvobitnu verziju članka N1, u kojoj se tvrdi da je Hodžić “obećao će zabraniti da se piše negativno” o Bakiru Izetbegoviću, prenijeli su Source, Novi, Cazin (.ba), Kroz objektiv, Bild, Centrala, Poskok, Blin, Depo, Sarajevo grad (.click), Znamo, 072 info, Za Srebrenicu, Dijaspora info, Net (.hr), Posušje, Bljesak, Dnevnik(.ba) i Zos radio

Naslovi nekih od ovih članaka sadrže tvrdnju o zabrani u formi citata.

Kandidat SDA obećao na predizbornom skupu: Poslije 2. oktobra ćemo zabraniti da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću (Source)

Obećao na skupu SDA: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću (Novi, Cazin.ba, Za Srebrenicu )

Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću – Obećao na skupu SDA… (Kroz objektiv)

Iz DF-a preselio u sestrinsku SDA pa na predizbornom skupu ispalio: Zabranit ću da se govori protiv predsjednika Izetbegovića (Bild)

Kandidat SDA, bivši DF-ovac, ukinuo bi slobodu govora? “Zabranit ću da se govori negativno o predsjedniku Izetbegoviću” (Centrala, Poskok)

Kandidata SDA ponijelo: 'Siti smo negativnosti... Zabranit ćemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću!’ (Blin, Depo, Sarajevo grad (.click), Znamo)

Faruk Hodžić: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću (VIDEO) (072 info, Dijaspora info)

Portal Novi je u svom članku objavio i anketu s pitanjem da li treba donijeti zakon da se loše ne govori o Bakiru i Sebiji Izetbegović?


Šta su činjenice?


Faruk Hodžić je kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na predstojećim Opštim izborima. 

On se obratio predizbornom skupu koji je SDA organizovala 5. septembra na tvrđavi Vranduk kod Zenice. Snimak, koji je objavljen u većini analiziranih članaka, prvobitno je podijeljen dva dana kasnije na Hodžićovoj zvaničnoj Facebook stranici i na stranici SDA Zenica. U obraćanju je rekao:

Proteklih mjeseci, pa i godina, siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana. Ne možete upaliti televizor, radio ili nešto da ne čujete nešto loše o ovoj prelijepoj zemlji, a pogotovo da ne čujete nešto loše o ljudima koji stoje na čelu Stranke demokratske akcije. Ja vam obećavam da ćemo to poslije 2. oktobra promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, gospodinu Bakiru Izetbegoviću, za kojeg slobodno nakon već prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Premda nije detaljnije objasnio zašto se poslije izbora “neće više negativno govoriti” o Izetbegoviću, u obraćanju nije rekao ili obećao da će zabraniti da se negativno govori ili da se “neće smjeti negativno govoriti” o predsjedniku Stranke demokratske akcije.

Hodžić je reagovao na ovakve tvrdnje, oglasivši se na svojoj Facebook stranici 15. septembra 2022. godine. Ovu objavu je u formi demantija objavilo nekoliko medija.

U svojoj izjavi na početku predizborne kampanje na tvrđavi Vranduk kod Zenice jasno sam rekao da ćemo neke stvari promijeniti, ali ne i zabraniti. Smatramo da stvari u državi možemo samo i isključivo mijenjati djelima, a ne zabranama, kako to rade drugi u ovoj državi pa medije označavaju "plačenicima, poslušnicima i slično", a na nekim  medijima imamo i cenzuru pojedinih političara i stranaka.

Demantiji objavljeni na portalima Sarajevska sehara, N1 Bosna i Hercegovina i 072 info sadrže netačnu tvrdnju da je Hodžić kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog  kantona.

U članku portala Oslobođenje objavljen je demanti, no naslov i članak sadrže tvrdnju da je Hadžić rekao da se poslije izbora “neće moći više negativno govoriti o Izetbegoviću”.

Kandidat SDA obećao kako se nakon izbora neće više moći govoriti negativno o Izetbegoviću

(...)

Kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Faruk Hodžić govorio je na predizbornom skupu te stranke, gdje je poručio da se nakon oktobarskih izbora neće moći više negativno govoriti o Bakiru Izetbegoviću.

Shodno navedenom, tvrdnje da je SDA kandidat Faruk Hodžić rekao da će biti zabranjeno, da se neće smjeti ili neće moći negativno pisati ili govoriti o Bakiru Izetbegoviću poslije izbora dobivaju ocjenu dezinformacija.  

Tvrdnja da je Hodžić kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona dobija ocjenu greška.

Naslovi koji sadrže netačne ili izmišljene citate, a kojih nema u člancima, dobijaju ocjenu klikbejt.

Izmijenjeni članak portala N1 BiH dobija ocjenu greška zbog tvrdnje da je Hodžić kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

Napomena

23.9.2022. Portali N1 BiH, Kroz Objektiv, Oslobođenje, Crna hronika, Denevnik (.ba), ZOS Radio, Source i Avaz su ispravili netačne tvrdnje iz svojih članaka, pa on dobijaju ocjenu ispravljeno.

Portal Novi je ispravio netačne tvrdnje iz jednog od dva članka ocijenjena u našoj analizi, pa on dobija ocjenu ispravljeno.

26.9.2022. Članku portala Sarajevska sehara naknadno je, pored ocjene greška, dodata i ocjena dezinformacija, budući da sadrži tvrdnju da je Hodžić rekao da od oktobra više niko neće smjeti pričati loše o SDA i Bakiru Izetbegoviću. Ovaj portal je ispravio netačne tvdnje iz oba analizirana članka pa oni dobijaju i ocjenu ispravljeno.

Članak portala Depo je u međuvremenu izmijenjen i sada sadrži tačne informacije pa dobija i ocjenu ispravljeno.

27.9.2022. Portal Press media je ispravio netačne tvrdnje iz svog članka , pa on dobija  i ocjenu ispravljeno.

10.10. 2022. Portal Novi je ispravio netačne navode i iz drugog članka ocijenjenog u našoj analizi, pa i on dobija ocjenu ispravljeno.

(Raskrinkavanje.ba) 

 

Pogledajte originalne članke
Klikbejt 14.09.2022

Source.ba: Kandidat SDA obećao na predizbornom skupu: Poslije 2. oktobra ćemo zabraniti da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža.

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 14.09.2022

Novi: Obećao na skupu SDA: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 14.09.2022

Cazin.ba: Obećao na skupu SDA: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 14.09.2022

Kroz Objektiv: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću – Obećao na skupu SDA…

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža.

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 15.09.2022

Bild: Iz DF-a preselio u sestrinsku SDA pa na predizbornom skupu ispalio: Zabranit ću da se govori protiv predsjednika Izetbegovića

"Siti smo negativnosti kojima nas bombardiraju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji..."

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 15.09.2022

Centralna: Kandidat SDA, bivši DF-ovac, ukinuo bi slobodu govora? “Zabranit ću da se govori negativno o predsjedniku Izetbegoviću”

“Siti smo negativnosti kojima nas bombardiraju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji…”

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 15.09.2022

Poskok: Kandidat SDA, bivši DF-ovac, ukinuo bi slobodu govora? “Zabranit ću da se govori negativno o predsjedniku Izetbegoviću”

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 14.09.2022

Banjaluka IN: Kandidata SDA ponijelo: 'Siti smo negativnosti... Zabranit ćemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću!'

Ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo poslije 2. oktobra to pr...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 14.09.2022

Depo: Kandidata SDA ponijelo: 'Siti smo negativnosti... Zabranit ćemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću!'

Ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo poslije 2. oktobra to pr...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 14.09.2022

Sarajevo grad (click): Kandidata SDA ponijelo: ‘Siti smo negativnosti… Zabranit ćemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću!’

Ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA.

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 14.09.2022

Znamo.ba: Kandidata SDA ponijelo: ‘Siti smo negativnosti… Zabranit ćemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću!’

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Greška 14.09.2022

Net hr: E, TAKO SE BRANI ŠEF / Kandidat na izborima u BiH obećao da će, ako pobjedi, zabraniti svima da loše govore o njegovom predsjedniku: 'Siti smo toga'

Bosna i Hercegovina je, kada je sloboda medija u pitanju, 67. zemlja na svijetu prema rangiranju Reportera bez granica

 • Greška
 • Dezinformacija
Greška 14.09.2022

Posušje (info): Poruka iz Zenice: Nakon izbora, neće se smjeti negativno govoriti o Izetbegoviću

Faruk Hadžić, SDA kandidat za Skupštinu ZE-DO kantona na skupu je obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegovi...

 • Greška
 • Dezinformacija
Greška 15.09.2022

Dnevnik.ba: Kandidat SDA, bivši DF-ovac, ukinuo bi slobodu govora? "Neće se više negativno govoriti o predsjedniku Izetbegoviću"

"Siti smo negativnosti kojima nas bombardiraju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji..."

 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Greška 14.09.2022

ZOS Radio: Obećao na skupu SDA: Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža.

 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 14.09.2022

Mreža: GAF KANDIDATA SDA U ZENICI, NA PREDIZBORNOM SKUPU IZJAVIO: ,,POSLIJE 2. OKTOBRA NEĆEMO DOZVOLITI DA O IZETBEGOVIĆU SE OBJAVLJUJE NEGATIVNO” (VIDEO)

Faruk Hodžić politikom se bavi zadnji desetak godina. Ovaj Travničanin, uposlenik je Kantonalne bolnice Zenica i aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću g...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 14.09.2022

PressMedia: Kandidat SDA u Zenici želi da zabrani medijske slobode: “Poslije 2. oktobra nećemo dozvoliti da o Izetbegoviću se objavljuje negativno”

Faruk Hodžić politikom se bavi zadnji desetak godina. Ovaj Travničanin, uposlenik je Kantonalne bolnice Zenica i aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću g...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 14.09.2022

Tešanj Tešanj: FARUK HODŽIĆ (SDA): POSLIJE 2. OKTOBRA NEĆEMO DOZVOLITI DA SE O IZETBEGOVIĆU OBJAVLJUJE NEGATIVNO”

Faruk Hodžić politikom se bavi zadnji desetak godina. Ovaj Travničanin, uposlenik je Kantonalne bolnice Zenica i aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću g...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 14.09.2022

Crna Hronika: Gaf kandidata SDA u Zenici, na predizbornom skupu izjavio: ,,Poslije 2. oktobra nećemo dozvoliti da o Izetbegoviću se objavljuje negativno”

Faruk Hodžić politikom se bavi zadnji desetak godina. Ovaj Travničanin, uposlenik je Kantonalne bolnice Zenica i aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću g...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 14.09.2022

Avaz: Da li je kandidat SDA najavio verbalni delikt: Neće se više govoriti negativno o Izetbegoviću

Ne možete upaliti televiziju, radio ili nešto da ne čujete nešto loše o ovoj prelijepoj zemlji, a pogotovo da ne čujete nešto loše o ljudima koji stoj...

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 14.09.2022

Magazin-Press: ON ĆE DA ZABRANI Kandidat SDA rekao da se više neće smjeti negativno govoriti o Izetbegoviću

Kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Faruk Hodžić govorio je na predizbornom skupu te stranke, gdje je poručio da se nakon oktobarskih izbora n...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 14.09.2022

Sarajevska Sehara: Video/ Kandidat SDA za Parlament BiH najavio verbalni delikt? Želi zabriniti loše spominjanje Izetbegovića

Kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Faruk Hodžić govorio je na predizbornom skupu te stranke, a njegov govor mediji su dobro zapazili.

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 14.09.2022

072 Info: Faruk Hodžić: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću (VIDEO)

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i...

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Klikbejt 14.09.2022

Za Srebrenicu: Obećao na skupu SDA: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža.

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Dezinformacija 15.09.2022

Oslobođenje: Kandidat SDA obećao kako se nakon izbora neće više moći govoriti negativno o Izetbegoviću

Proteklih mjeseci i godina siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Greška 15.09.2022

N1: Hodžić: Protiv sam zabrana, ali moramo biti uz naše izabrane predstavnike

Faruk Hodžić, SDA kandidat za Skupštinu ZE-DO kantona, demantovao je da je na skupu obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke...

 • Greška
 • Ispravljeno
Greška 15.09.2022

Sarajevska Sehara: Kandidat SDA koji bi zabranio loše govore protiv SDA i Izetbegovića: “Moramo biti uz naše izabrane predstavnike”

Faruk Hodžić, SDA kandidat za Skupštinu ZE-DO kantona, demantovao je da je na skupu obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke...

 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 14.09.2022

Dijaspora info: Faruk Hodžić: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću (VIDEO)

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža.

 • Klikbejt
 • Greška
 • Dezinformacija
Greška 14.09.2022

Novi: ANKETA: Da li treba donijeti zakon da se loše ne govori o Bakiru i Sebiji Izetbegović?

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i...

 • Greška
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Greška 15.09.2022

072 Info: Hodžić: Protiv sam zabrana, ali moramo biti uz naše izabrane predstavnike

Faruk Hodžić, SDA kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, demantovao je da je na skupu obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjed...

 • Greška
Greška 14.09.2022

Bljesak: Poruka iz Zenice: Nakon izbora, neće se smjeti negativno govoriti o Izetbegoviću

Faruk Hodžić, SDA kandidat za Skupštinu ZE-DO kantona na skupu je obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegovi...

 • Greška
 • Dezinformacija