Je li Dodikova selidba iz Predsjedništva “nezapamćeni skandal”?

Nakon „saznanja“ portala „Insajder“ da će član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik otvoriti kabinet i u Banja Luci, portal „Bhdijaspora“ tu vijest prenijela je kao „nezapamćen skandal“.

Ocijenjeni članci
BH dijaspora Klikbejt; Aktuelna dešavanja Klikbejt; Globalno Klikbejt; Aktuelno 24h Klikbejt; Vesti Nove Klikbejt; Novine Balkan Klikbejt;

Portal „Bhdijaspora“ nastavlja sa klikbejt naslovima. Ovaj put 26.oktobra je objavljen članak pod naslovom:

„Nezapamćen skandal u Sarajevu: Dodik seli iz zgrade Predsjedništva BiH?!“

Nakon „saznanja“ portala „Insajder“ da će član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik otvoriti kabinet i u Banja Luci, portal „Bhdijaspora“ tu vijest prenijela je kao „nezapamćen skandal“.

„Dodik će, tako, biti prvi srpski član Predsjedništva BiH čiji će kabinet u Banjoj Luci biti u zgradi Vlade RS-a. Kabinet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Banjoj Luci nalaziće se u zgradi Vlade Republike Srpske, saznaje Insajder. Izvori portala otkrivaju da su radovi na rekonstrukciji prostorija na 16. spratu zgrade Vlade RS-a, gdje se donedavno nalazio restoran, skoro završeni te da bi Dodik, kako kažu, uskoro trebalo da zvanično useli u svoj novi kabinet.“

Nikakav nezapamćen skandal nije se dogodio, ako se to uopšte može nazvati tako, koji već nismo vidjeli. Naime, u prošlom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić, također član Predsjedništva iz reda srpskog naroda, imao je svojevremeno kabinet u Banja Luci. Kabinet Mladena Ivanića nalazio se u zgradi Narodnog pozorišta, dok je kabinet njegovog prethodnika Nebojše Radmanovića bio u Palati RS-a. Sve ove informacije zapravo se nalaze i u samom tekstu portala “BH dijaspora”:

Dodikov prethodnik na toj funkciji Mladen Ivanić kabinet u Banjoj Luci imao je u zgradi Narodnog pozorišta RS-a, jer mu Dodik nije dozvolio da koristi prostorije u Palati Republike Srpske u kojima je boravio Nebojša Radmanović kada je bio u Predsjedništvu BiH, prenosi BN.

Zbog senzacionalističkog pristupa informisanju, članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Emir Zulejhić Objavljeno: 28. 11. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 9 mjeseci

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Mirza Hatić nije pretukao učesnike Povorke ponosa

Anonimni portal na kojem postoje samo dva članka izvor je lažne vijesti o M...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti
Lažna vijest
RTRS i još dezinformacija o Povorci ponosa

RTRS je u informativnoj emisiji manipulisao brojem učesnika povorke, smanji...

Lažna vijest
Dezinformacija
Vladimir Putin nije izgubio vlast u Moskvi 

Ujedinjena Rusija, stranka koja podržava Vladimira Putina, pretrpjela je gu...

Dezinformacija Manipulisanje činjenicama Klikbejt
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me