Je li Dodikova selidba iz Predsjedništva “nezapamćeni skandal”?

Nakon „saznanja“ portala „Insajder“ da će član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik otvoriti kabinet i u Banja Luci, portal „Bhdijaspora“ tu vijest prenijela je kao „nezapamćen skandal“.

Ocijenjeni članci
BH dijaspora Klikbejt; Aktuelna dešavanja Klikbejt; Globalno Klikbejt; Aktuelno 24h Klikbejt; Vesti Nove Klikbejt; Novine Balkan Klikbejt;

Portal „Bhdijaspora“ nastavlja sa klikbejt naslovima. Ovaj put 26.oktobra je objavljen članak pod naslovom:

„Nezapamćen skandal u Sarajevu: Dodik seli iz zgrade Predsjedništva BiH?!“

Nakon „saznanja“ portala „Insajder“ da će član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik otvoriti kabinet i u Banja Luci, portal „Bhdijaspora“ tu vijest prenijela je kao „nezapamćen skandal“.

„Dodik će, tako, biti prvi srpski član Predsjedništva BiH čiji će kabinet u Banjoj Luci biti u zgradi Vlade RS-a. Kabinet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Banjoj Luci nalaziće se u zgradi Vlade Republike Srpske, saznaje Insajder. Izvori portala otkrivaju da su radovi na rekonstrukciji prostorija na 16. spratu zgrade Vlade RS-a, gdje se donedavno nalazio restoran, skoro završeni te da bi Dodik, kako kažu, uskoro trebalo da zvanično useli u svoj novi kabinet.“

Nikakav nezapamćen skandal nije se dogodio, ako se to uopšte može nazvati tako, koji već nismo vidjeli. Naime, u prošlom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić, također član Predsjedništva iz reda srpskog naroda, imao je svojevremeno kabinet u Banja Luci. Kabinet Mladena Ivanića nalazio se u zgradi Narodnog pozorišta, dok je kabinet njegovog prethodnika Nebojše Radmanovića bio u Palati RS-a. Sve ove informacije zapravo se nalaze i u samom tekstu portala “BH dijaspora”:

Dodikov prethodnik na toj funkciji Mladen Ivanić kabinet u Banjoj Luci imao je u zgradi Narodnog pozorišta RS-a, jer mu Dodik nije dozvolio da koristi prostorije u Palati Republike Srpske u kojima je boravio Nebojša Radmanović kada je bio u Predsjedništvu BiH, prenosi BN.

Zbog senzacionalističkog pristupa informisanju, članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Emir Zulejhić Objavljeno: 28. 11. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 11 mjeseci

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Popularni “meme” video predstavljen kao vijest

Jedan od desetine “meme” video klipova prozvanih “Dimitri saznaje...”, na a...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Klikbejt
Analiza
Stare prevare u novom ruhu: Ne postoji besplatni BMW ili besplatna montažna kuća

Na društvenim mrežama i dalje se redovno pojavljuju lažne nagradne igre. Ne...

Lažna vijest
Među migrantima nisu “vojnici terorističkog ISIL-a”

Pored činjenice da je “Antimigrant” ponovo plasirao netačnu informaciju o p...

Lažna vijest Manipulisanje činjenicama Teorija zavjere Pristrasno izvještavanje Klikbejt
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me