Raskrinkavanje.ba

Kina nije proglasila kraj epidemije koronavirusa

Tvrdnju o navodnom proglašenju kraja epidemije koronavirusa u Kini objavio je Sputnik, a prenijelo preko 120 portala u BiH i regionu. Ta informacija nije tačna.

Sputnik Srbija je 29. marta objavio članak sa sljedećim naslovom:

Kina proglasila kraj epidemije korona

U tekstu članka se, pak, donose izjave kineskog zvaničnika koji je rekao da je zaustavljeno “širenje virusa”, odnosno “širenje epidemije”, ali ne i da je proglašen njen kraj.

"Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng. „Broj potvrđenih slučajeva infekcije je manji od 3.000. Širenje epidemije na teritoriji Kine je potpuno zaustavljeno“, izjavio je na brifingu Mi Feng. Prema poslednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, dok su 3.300 umrle.
Ranije su mediji objavili da je u kineskoj provinciji Hubej (osim u Vuhanu), koja je poznata kao žarište širenja infekcije Kovid-19, nakon dva meseca obnovljen unutrašnji putnički avio-saobraćaj."

Dužu verziju istog članka je istog dana objavilo i rusko izdanje Sputnika, uz sljedeći naslov:

Kineska epidemija koronavirusa je završena: Vlasti daju službenu izjavu

U uvodu članka, napisano je sljedeće:

Zvanični predstavnik kineskog Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng najavio je kraj epidemije koronavirusa COVID-19 u Kini, prenose RIA Novosti. Mi Feng je rekao da je 28. marta broj potvrđenih slučajeva zaraze infekcijom bio manji od tri hiljade. Od početka epidemije koronavirusa u Kini registrovano je oko 82.000 slučajeva infekcije, oporavilo se 75.576 pacijenata, a umrlo je 3.300.


Sputnik je kao izvor naveo agenciju RIA Novosti, te smo provjerili i ovu vijest, koja je također objavljena 29. marta, pod sljedećim naslovom:

Kineske vlasti najavile su kraj epidemije koronavirusa u zemlji 

U članku se dalje navodi:

Širenje infekcije koronavirusom u Kini je zaustavljeno, rekao je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Narodne Republike Kine Mi Feng. "Od 28. marta broj potvrđenih slučajeva zaraze infekcijom je manji od tri hiljade", rekao je na brifingu. Prema posljednjim podacima, u Kini je registrovano oko 82.000 slučaja zaraze od epidemije COVID-19, oporavilo se 75.576 oboljelih, a umrlo ih je 3.300.

Dakle, tvrdnja da je “Kina proglasila kraj epidemije” ne spominje se niti u jednom od ovih članaka, ali sva tri (članci koje je objavio Sputnik na srpskom i ruskom jeziku, kao i članak RIA Novosti) je imaju u naslovu. 

Kako se radi o temi od globalnog značaja, članak sa Sputnika je, sa istim ili sličnim naslovom, u kratkom vremenu prenijelo više od 120 portala u BiH i regionu. Osim anonimnih portala, među njima su se našli i kredibilni i “mainstream” mediji.

Kina proglasila kraj epidemije korona virusa: "Širenje je potpuno zaustavljeno" (N1)

Kina proglasila kraj epidemije korone! (Alternativna televizija)

ZVANIČNO: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA! (Hayat)

Kina proglasila kraj epidemije virusa korona (Buka)

Također, ova neistinita vijest je na društvenim mrežama podijeljena hiljadama puta. 

Kraj epidemije ili zaustavljanje širenja zaraze?
Kako bi utvrdili da li su vlasti zaista proglasile kraj epidemije u zemlji u kojoj se virus SARS-CoV-2 prvi put i pojavio, Raskrinkavanje je kontaktiralo kinesku ambasadu u BiH.

Odgovor iz ambasade je stigao brzo nakon našeg upita, a u njemu su nas uputili na komentar kojeg je kineski ambasador u BiH, Ji Ping, dao 28.03. u intervju za Nezavisne novine. Ambasador je u odgovoru na pitanje o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji naveo da je širenje epidemije “uglavnom suzbijeno”, ali da Kini još predstoje “teški i naporni zadaci” na prevenciji i kontroli epidemije:

Do 26. marta, više od 74 hiljade pacijenata zaraženih COVID-19 virusom je izliječeno i otpušteno iz bolnica u Kini. Stopa izlječivosti je premašila 90%. 8. aprila će biti ukinuta restrikcija kretanja u gradu Vuhan. Trenutno je širenje epidemije u Kini uglavnom suzbijeno, s obzirom na činjenicu da većina provincija i gradova već nekoliko dana zaredom bilježi “nulti rast” domaćih slučajeva. Ali “nulti rast” ne predstavlja “nulti rizik”. Do sada je u Kini potvrđeno više od 700 slučajeva uvezenih iz inostranstva. Ostaje rizik pojedinačnih novopotvrđenih slučajeva i izbijanja epidemije u malom krugu. S obzirom na globalnu epidemiološku situaciju, prevencija uvezenih slučajeva i ponovnog domaćeg izbijanja je u središtu pažnje u ovoj fazi, tako da su zadaci prevencije i kontrole epidemije u Kini još teški i naporni.

O ovoj temi u regionu pisali su i Digitalni Forenzički Centar iz Crne gore, te FakeNews Tragač iz Srbije, koji u svom tekstu navodi sljedeće:

“Iako je situacija u Kini drastično bolja nego ranije u pogledu broja novozaraženih i preminulih, netačno je da je u ovoj državi proglašen kraj epidemije.(...) Kineski mediji i portali državnih institucija takođe ne nude ovakvu informaciju. Novinar Jun Mai prati situaciju u vezi sa virusom korona i o toj temi piše za ugledni portal „South China Morning Post“. FN Tragač je stupio u kontakt sa njim i zamolio ga za pojašnjenje u vezi sa navodnim proglašenjem kraja epidemije. Jun Mai navodi da se vlast u Pekingu pohvalila time što je „u velikoj meri zaustavljena lokalna transmisija“, ali da to ne znači da je proglašen kraj epidemije. Štaviše – napominje on – veliki broj striktnih mera je i dalje na snazi.”

Uz to što Nacionalni komitet Narodne republike Kine svakodnevno objavljuje nove izvještaje koji se tiču kontrolisanja epidemije novog koronavirusa u ovoj zemlji, kineska novinska agencija Xinhua 1. aprila je objavila razgovor s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom koji je govoreći o boljem mehanizmu koordinacije kod kontrole epidemije koronavirusa, izjavio sljedeće:

Epidemiološka situacija u Kini se sigurno kreće u pozitivnom smjeru i vrhunac epidemije COVID-19 je završen. (...) U kontrolu epidemije, kao i prevenciju stvaranja mogućih novih žarišta moraju biti uloženi dodatni napori.


Prije nekoliko dana, zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) su izjavili da će borba s epidemijom koronavirusa u svijetu biti dugotrajna bitka.

Reuters je tako 31. marta objavio zaključke s online konferencije WHO-a, te prenio riječi dr. Takeshija Kasaija, regionalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Zapadni Pacifik:

"Dozvolite mi da budem jasan. Epidemija koronavirusa na području Azije i Pacifika je daleko od okončanja. Ovo će biti dugotrajna bitka i još se ne smijemo opustiti. 

Kasai je, kako prenosi Reuters, dodao i da nijedna zemlja koja bilježi pad zaraženih od koronavirusa ne bi smjela napustiti propisane mjere zaštite od širenja virusa, jer bi se isti mogao ponovo nastaviti širiti.

Ovaj stav je na konferenciji podržao i tehnički savjetnik WHO, Matthew Griffith:

"Iako neke zemlje i regije bilježe pad broja zaraženih, nova žarišta se stvaraju u drugim dijelovima svijeta, tako da opasnost oko "uvezenih" slučajeva koronavirusa i dalje ostaje. Žarište epidemije je sad u Evropi, no veoma je vjerovatno da će se preseliti u druge svjetske regije.

Shodno utvrđenim činjenicama, zbog netačne tvrdnje da je u Kini proglašen kraj epidemije koronavirusa, članak objavljen na portalu Sputniknews.rs dobija ocjene dezinformacija i klikbejt

Svi ostali portali koji su prenijeli ovaj članak također dobijaju ocjene dezinformacija i klikbejt.

Napomena:
14.04.2020: Zbog toga što su svoje članke ispravili ili uklonili, portali Kolektiv, Radio Tivat, CDM, Portal Analitika, Antena M, Pobjeda, Moj Novi Sad i FOS Media dobijaju ocjenu demantovano.
Nakon objave naše analize, članke su ispravili ili uklonili i portali Depo, N1, BH-Index, Jabuka TV, Sarajevska Sehara, Buka, Glas Zaječara, Tuzlanski, Interview, Direktno, Moja Banjaluka, Moj Srbac, Kozarac i Rama-Prozor-Rama, Piramida sunca te zbog toga dobijaju ocjenu demantovano.
7.08.2020: Zbog uklanjanja članka, portali Opština Zvornik, Banjaluka IN, K-013, Haber, RTV USK, SOP i Gradačački glas također dobijaju i ocjenu demantirano. 
23.10.2020: Portal Crna hronika nas je obavijestio da je članak uklonjen sa njihove stranice, zbog čega je ocijenjen i kao demantovano.
23.01.2021: Portal Espreso je u originalnom članku ispravio netačne navode, pa u skladu sa izmijenjenom metodologijom (link), članku ovog portala dodijeljena je i ocjena ispravljeno.
29.1.2021: Portal Rejting je u originalnom članku ispravio netačne navode, pa u skladu sa izmijenjenom metodologijom (link), članku ovog portala dodijeljena je i ocjena ispravljeno.
09.03.2021: Portal Analitika je u originalnom članku ispravio netačne navode, pa u skladu sa izmijenjenom metodologijom (link), članku ovog portala dodijeljena je i ocjena ispravljeno.
2.10.2023. Članak portala CAT BiH koji je ocijenjen u ovoj analizi naknadno je povezan sa analizom zbog tehničkih razloga.
17.5.2024: Portal Pink je ispravio netačne navode u svom članku te dobija u ocjenu ispravljeno. 

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Klikbejt 29.03.2020

Mojabanjaluka: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Republika.rs: Gotova agonija! Kina proglasila kraj epidemije

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Centralna: FANTASTIČNA VIJEST: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Gradačački Glas: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng. Broj potvrđenih sl...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Velkaton: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Portal Analitika: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje KOVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Balkan Sahar TV: Kina proglasila kraj epidemije korone

SaharTV - irenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Krstarica: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Princip: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE VIRUSA KORONA

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Prijedor24: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Tuzlanski info portal: Kina proglasila kraj epidemije korona virusa: “Širenje je potpuno zaustavljeno”

Širenje korona virusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Hrvatski medijski servis: Kina proglasila kraj epidemije korona virusa

Širenje korona virusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, priopćio je predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Hrvatsko nebo: SJAJNA VIJEST Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, priopćio je službeni predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Top Danas: Kina proglasila kraj epidemije korone!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Nezavisne: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

VUHAN - Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

RTCG: Kina proglasila kraj epidemije KOVID-a

Širenje KOVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

RTV USK: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

- Prema posljednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile,...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Glas naroda BiH: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19!

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 30.03.2020

DDL: Kina proglasila kraj epidemije!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno i došao je kraj epidemije, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja M...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Trebinje Live: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 20.03.2020

Depo: Kina proglasila kraj epidemije korone

Prema posljednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, d...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Dnevnik.ba: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, priopćio je službeni predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

NTV Arena: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Visegrad365: HEROJI – Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Pink: Kina proglasila KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 29.03.2020

Centar za afirmaciju i razvoj: Kina je proglasila kraj epidemije koronavirusa!

Širenje koronavirusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Opstina Zvornik: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

VUHAN – Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Kolektiv: Kina proglasila KRAJ epidemije KORONAVIRUSA!

Kraj agonije, smrtonosni virus prestao da se širi.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Sputnik: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Topportal: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Vesti net: Odlična vest: Kina proglasila kraj epidemije korona virusa!

Širenje koronavirusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Srpska info: SJAJNA VIJEST Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Informer: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA! Posle velike borbe sjajne vesti iz prvog žarišta zaraze!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Jabuka TV: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19

Širenje COVID-19 na teritoriju Kine je zaustavljeno, priopćio je službeni predstavnik Odbora za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Srbin: Kina proglašava kraj epidemije corone!

Širenje koronarnog virusa u Kini prestalo je, rekao je glasnogovornik zdravstvenih stipendista Mi Feng

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Radio Novi Grad: Kina proglasila kraj epidemije

ATV -  Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Svjetlo-dunjaluka: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19!

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Poskok: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, priopćio je službeni predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Kozarski (.info): Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Katera: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Sarajevska Sehara: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje koronavirusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Sandžak danas: RTS JAVLJA: "KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE "

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Novi Glas: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Bosna press: Kina proglasila kraj epidemije

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Pravda: POBEDA! KRAJ AGONIJE! Kina proglasila kraj epidemije korona virusa!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Interview: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Balkantimes: Kina proglasila kraj epidemije korona virusa: “Širenje je potpuno zaustavljeno”

Širenje korona virusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Fneg

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

N1: Kina proglasila kraj epidemije korona virusa: "Širenje je potpuno zaustavljeno"

Širenje korona virusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Piramida sunca: Kina proglasila kraj epidemije korone

.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Vijesti: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Banjaluka: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Srbija danas (.com): Kina proglasila KRAJ epidemije korona virusa

Kraj agonije, smrtonosni virus prestao da se širi.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 30.03.2020

Bijeljina Online: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

VUHAN - Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

SOP: Svjetska sila proglasila kraj epidemije korona virusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

RTV7: Kina proglasila kraj epidemije korona virusa: “Širenje je potpuno zaustavljeno”

Širenje korona virusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Moj Srbac: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Vojvodina info: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONA!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Glas Zaječara: Kina proglasila kraj epidemije

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Cat BIH: VIJEST DANA: Kina uskoro proglašava kraj epidemije COVID-19!?

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Direktno.rs: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Kodex: Kina proglasila kraj epidemije

Širenje KOVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Espreso.rs: ZVANIČNO! Kina proglasila KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA!

Prema poslednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, do...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 29.03.2020

Standard (me): Kina proglasila kraj epidemije COVID-a

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Novi Život: U Kini je zaustavljeno širenje koronavirusa

Širenje koronavirusa na teritoriju Kine je zaustavljeno, javio je službeni predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Danas: Kina proglasila kraj epidemije

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Haber: Zvanično: Kina proglasila kraj pandemije koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Infosrpska: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONE

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Alternativna televizija: Kina proglasila kraj epidemije korone!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

IS Radio: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Naše vijesti: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Glas Kotor Varoša: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

VUHAN, 29. MARTA – Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 30.03.2020

Minber: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Info 24: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Info svijet: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19!

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Kozarac.eu: Kina proglasila kraj epidemije korone!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

BH dijaspora: Kina zvanično proglasila kraj epidemije COVID-19!

Prema posljednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije COVID-19, od kojih su 75.448 osobe ozdravile,...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Vrisak: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Prema posljednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrirano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, a...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Kakanj-X: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Trebević net: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Nedeljnik Afera: GOTOVO: Kina proglasila kraj epidemije Korona virusa!

Kraj!

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 31.03.2020

Relax-portal: Sjajna vijest / Kina proglasila kraj epidemije COVID-19!

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Crna Hronika BIH: ZVANIČNO: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Rejting: Kina proglasila kraj epidemije korone!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 29.03.2020

Insajder: Kina proglasila kraj epidemije korone!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

BH Vijesti: Kina Proglasila Kraj Epidemije Koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

UNO Portal: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Balkan TV: Kina proglasila KRAJ epidemije korona virusa

Kraj agonije, smrtonosni virus prestao da se širi.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Dijalog: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONE

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Slobodna Bosna: DOK SE EVROPA PATI: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Dnevni Buzz: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19!

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

RTV Slobomir: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE VIRUSA KORONA

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Buka: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Prema posljednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, d...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Internetoko: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

Broj potvrđenih slučajeva infekcije je manji od 3.000. Širenje epidemije na teritoriji Kine je potpuno zaustavljeno – izjavio je na brifingu Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Novosti: Kina proglasila kraj epidemije korone!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Poslovni dnevnik: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Magazin Nina: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

“Broj potvrđenih slučajeva infekcije je manji od 3.000. Širenje epidemije na teritoriji Kine je potpuno zaustavljeno”, izjavio je na brifingu Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Big portal: Kina proglasila kraj epidemije korone

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Javni servis.net: Kina proglasila kraj epidemije

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 30.03.2020

Visoko.co.ba: Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

072 Info: Kina proglasila kraj epidemije COVID-19!

Širenje COVID-19 na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Radio Televizija Novi Pazar - RTV NP: Kina proglasila kraj epidemije

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, prenosi Sputnjik.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Alo: Kina proglasila kraj epidemije korona virusa

Kraj agonije, smrtonosni virus prestao da se širi.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Banjaluka IN: Kina proglasila kraj epidemije korone

Prema posljednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, d...

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 31.03.2020

K-013: Kina proglasila KRAJ EPIDEMIJE koronavirusa

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano
Klikbejt 29.03.2020

Hayat: ZVANIČNO: KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA!

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
Klikbejt 29.03.2020

Tuzlanski: Kina proglasila kraj epidemije virusa korona

Širenje virusa korona na teritoriji Kine je zaustavljeno, saopštio je zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng.

 • Klikbejt
 • Dezinformacija
 • Demantirano