Lažni profil obmanuo novinare: Ne, Ivan Ivanović nije zvao Jovanu Jeremić da radi s njim

Nekoliko portala prenijelo je objavu sa društvene mreže Twitter, sa očitog lažnog naloga, u kome se tvrdi da je bivša voditeljica Happy TV Jovana Jeremić dobila ponudu da radi sa komičarem televizije Nova S Ivanom Ivanovićem.

Na internet-portalu Na dlanu 29.5.2021. objavljen je članak sa naslovom:

ZVAO ME JE DA RADIMO ZAJEDNO, ALI NISAM HTELA TOLIKO NISKO DA PADNEM: Jovana Jeremic žestoko oplela po Ivanu Ivanoviću (FOTO) 

U članku se tvrdi da je Jovana Jeremić, donedavna voditeljica jutarnjeg programa televizije Happy TV, dobila ponudu da radi sa komičarem Ivanom Ivanovićem. Kao dokaz i izvor za tu tvrdnju priložena je i navodna objava sa Twitter profila Jeremić.

Voditelj Ivan Ivanović, nedavno je u svojoj emisiji prikazao snimak iz jutarnjeg programa Hepija, na kojoj voditeljka, Jovana Jeremić, prekida svog gosta, udara šakom od sto i "zabranjuje" da se vređaju novinari, bez obzira na to na kojoj televiziji rade.

Ivanović se našalio i zahvalio koleginici, ali tu se nije zaustavio, te je u narednoj emisiji objavio još jedan snimak gde je ponovo na neki način prozvao Jeremićku, ali izgleda da je ovog puta Jovana rešila da mu žestoko uzvrati.

Naime, poznato je da je harizmatična plavuša dala otkaz na televiziji Hepi, a odmah nakon toga usledila je informacija da se pridružuje ružičastom Jatu i timu Željka Mitrovića.

Jeremićka se nije oglašavala tim povodom, ali jedno je sigurno, televizija Nova S neće biti njeno novo radno mesto.

- Zvao me je Ivan Ivanović da radim sa njim emisiju, ali nisam želela toliko nisko da padnem - napisala je plavokosa dama na Tviteru i pokrenula niz komentara.

Vijest je u međuvremenu obrisana sa portala Na dlanu, a prenijeli su je portali Vidovdan, Vesti online i Večeras u dijaspori

O čemu se radi?

Twitter nalog sa imenom i fotografijom voditeljice Jovane Jeremić 28.5.2021. je objavio tweet koji je prenesen u tekstu portala Na dlanu. Međutim, handle tog Twitter računa, odnosno ime pod kojim je račun registrovan, jeste @samodejo3. Ukoliko se profil otvori, vidi se da se radi o parodijskom nalogu, čiji se autor/ica u tweetovima predstavlja kao različite javne ličnosti. Trenutno je na profilu ime i fotografija pjevača Momčila Bajagića Bajage, a u opisu profila navodi se da je u pitanju parodija i da profil nije pravi, a tu je i lista nekih od ličnosti koje je profil oponašao. 

PARODY ACCOUNT PARODY

NIJE PRAVI NALOG GLUPANI

Bio:
Krle22, Vesić, Nataša Kandić, Vojislav Šešelj, Marko Đurić, Toma Momirović, Ljilja Smajlović, Marić…

Da je navedeni tweet ozbiljno shvaćen i među korisnicima/ama Twittera, može se zaključiti po komentarima.

 

Tvrdnju da je pozvao Jeremić da radi sa njim je opovrgnuo i sam Ivan Ivanović 31.5.2021. u emisiji "4 i po muškarca sa Ivanom Ivanovićem". 

Niti je ova devojka izjavila ovo, niti sam je ja zvao, niti se među nama desio bilo kakav, što bi se reklo, beef, koji bi naterao nekoga na ovakve laži i ovakve budalaštine. 

Kako tvrdnja da je Ivan Ivanović zvao Jovanu Jeremić da radi sa njim dolazi sa lažnog profila, članak portal Na dlanu ocjenjujemo kao lažnu vijest. Ostali portali koji su prenijeli isti tekst dobijaju ocjenu prenošenje lažne vijesti.

(Raskrinkavanje.ba)

Autorica: Maida Salkanović Objavljeno: 03. 06. 2021 | Zadnji put osvježeno: prije 1 godina

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Elektromagnetna polja niske frekvencije ne izazivaju rak niti je orgonit zaštita protiv njih

Na Facebooku se za prodaju orgonita koriste neutemeljene tvrdnje da zračenj...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Manipulisanje činjenicama Pseudonauka
Lažna vijest
Šta je Reuters “potvrdio” u vezi s adrenohromom?

"Zavjerološki” portali netačno tvrde da je Reuters “priznao” da su teorije...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Manipulisanje činjenicama Teorija zavjere
Prenošenje lažnih vijesti
Put dezinformacija Valerija Vrčeka od štampe do Facebooka

Društvenim mrežama šire se slike članka u kom hemičar Valerije Vrček, pozna...

Prenošenje lažnih vijesti Teorija zavjere
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me