Lažno prenošenje lažne izjave Hanke Paldum

U kolekciju lažnih vijesti portala “Ekspresno” dodan je članak o Hanki Paldum.

Portal “Ekspresno” je uvrstio i Hanku Paldum među aktere izmišljenih izjava u članku objavljenom 19.2.2019. godine. Autor članka zapravo postavlja pitanje da li pjevačica napušta BiH kako u tekstu, tako i u naslovu.

Hanka Paldum napušta BiH i odlazi u Beograd?: Dosta mi je ovog javašluka i prodanih duša!

Kao izvor članka, u kojem se navode razlozi zbog čega bi pjevačica mogla napustiti BiH, navodi se portal “Faktor” kojem je Hanka Paldum, navodno, dala izjavu.

Jedna od najvećih Bosanskih pjevačica Hanka Paldum ovih dana uveliko govori o odlasku iz BiH.  Spominju se 2 lokacije na kojima bi Hanka mogla započeti svoj novi život. Jedna je Beograd a druga Basel u Švicarskoj. 
Dosta joj je kako kaže “javašluka po Sarajevu, nacionalnih previranja i mnogih ucjena koje doživljava od strane bošnjačkih političara”.
Jedan od razloga odlazaka su i medijski napadi na njenog sina i na njenu porodicu!
U Beogradu joj se pruža šansa za nastavak karijere bez političkih pritisaka, a ako bude živila i u Baselu očekuje malo mirniji život nego u Sarajevu rekla je Hanka za Faktor.
Skoro svaki koncert koji je održavala u Sarajevu morala je da se dodvorava političarima a nekima čak i da daje dio zarade da bih isti održala.

Pretraga internta za izjavom koju je Hanka navodno dala "Faktoru" rezultira samo linkom na “Ekspresno”. Sa druge strane, pretražujući portal “Faktor”, pronašli smo reakciju poznate pjevačice na upravo ovu lažnu vijest i to u članku: “Objavljene ‘izjave’: Ko izmišlja laži o Hanki Paldum i želi da je zavadi sa Sarajevom”.

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum ponovo je žrtva izmišljenih izjava i razgovora koji su objavljeni u pojedinim elektronskim medijima. Naime, portal ekspresno.org objavio je izmišljenu informaciju pod naslovom: "Hanka Paldum napušta BiH i odlazi u Beograd? Dosta mi je javlašuka i prodanih duša!"

Portal "Faktor" je kontaktirao pjevačicu i prenio njenu izjavu u kojoj između ostalog stoji:

Ovo je nastavak kampanje koja ima cilj da ruši mene i moje biće, moju dušu. Ne mogu vjerovati kako su ljudi zli i bolesni. Ovo je gomila laži i sa kojim pravom ovo rade. Odakle im sloboda da izmišljaju izjave.

S obzirom na činjenicu da su i “Faktor” i Hanka Paldum demantovali postojanje izjave, članke na portalima “Ekspresno” i “Koktel” ocjenjujemo kao lažnu vijest, odnosno prenošenje lažne vijesti, i klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autorica: Biljana Livančić-Milić Objavljeno: 21. 02. 2019 | Zadnji put osvježeno: prije 3 godine

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Montirane slike s izmišljenim izjavama Dodika, Konakovića, Lagumdžije i Čovića

U Facebook grupi koja se “bavi aktuelnim temama” podijeljene su montirane s...

Lažna vijest
Analiza
Veličanje Rusije i njene vojne moći kao propagandno sredstvo u ratu protiv Ukrajine

Vojna sila koja može "izaći na crtu" NATO savezu, vođena strogim ali neshva...

Analize
Lažna vijest
“Negativna energija”: New Age izmišljotina koju ne uklanjaju kuhinjski sastojci 

Tvrdnje da mješavina sirćeta, vode i soli može otkriti i apsorbovati “negat...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Manipulisanje činjenicama Pseudonauka Ispravljeno
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me