Raskrinkavanje.ba

Medicinska sestra koja je primila Pfizerovu vakcinu nije umrla

Nakon što se medicinska sestra iz SAD-a onesvijestila nekoliko minuta nakon primanja vakcine protiv Covid-19, društvenim mrežama proširila se vijest da je preminula.

Na Facebook profilu Sabina Chopra 20.12.2020. objavljena je tvrdnja da je preminula medicinska sestra koja je primila Pfizerovu vakcinu i onesvijestila se uživo pred kamerama:

Dosta zezancije.. Medicinska sestra koja je primila Pfizer cjepivo i onesvjestila se uživo pred Tv kamerama je preminula.. Tiffany Poters Dover... Mediji kriju, a tisuće ljudi iz cijelog svijeta pišu pod njenim profilom.. Dobro razmislite treba li vam cjepivo!!?

Ova objava podijeljena je 232 puta, ali je u međuvremenu obrisana. Isti dan, na profilu Sabina Čorbić Šindilj podijeljena je kompilacija fotografija uz natpis “Umrla”, a sličnu objavu pronašli smo i na profilu Michael Poulsen (21.12.2020). 

Na profilu Goran Gogy MK Kiprijanovski objavljen je i videozapis koji prikazuje momenat kada medicinska sestra pada u nesvijest, uz tvrdnje da je “ova mlada medicinska sestra preminula”:

Snimak je 100% istinit !
Ako je verovati komentarima na originalu ovoga posta na instagramu, Uzrok :ova mlada medicinska sestra je preminula !
-Vakcina protiv Corone virusa !
Ovo je samo još jedan, u nizu dokaza, da vakcina NE SME BITI OBAVEZNA, jer je veoma zbrzana i nedovoljno ispitana. Ustrano to što je samo paravan iza koga se krije globalistički plan o novom svetskom poredku, radi čega je i ceo ovaj zločin nad čovečanstvom !
Po mnogima ovo je KLASIČNA EUTANAZIJA NAD ČOVEČANSTVOM ❗
#Probudi_se !
#O_tebi_se_radi !

Sa druge strane, na Facebook stranicama Zavera Protiv Covecanstva i Стоп Цензура objavljena je morbidna posmrtnica Dover, uz opis da je “prevarena od strane vlade”. Tekst na posmrtnici je vjerovatno preveden sa nekog drugog jezika, s obzirom na nelogičnosti pri korištenju rodova:

Pa dragi moji prijatelji i prijateljice u Srbiji i po svetu.
Primila VAKCINU protiv Covida-19, pala na konferenciji za štampu u nesvest i posle 8 sati u komi UMRLA.
TO JE PFAIZER VAKCINA.
PA SAD ODLUČITE VAKCINA ILI NE.
A OVOJ MEDICINSKOJ SESTRI NEKA JE LAKA ZEMLJA. (Zavera Protiv Covecanstva)

 

Da li je Tiffany Dover preminula?

Tiffany Dover medicinska je sestra u bolnici CHI Memorial u američkoj državi Tennessee, u gradu Chattanooga. Pfizer/BioNTech vakcinu protiv Covid-19 primila je 18.12.2020, nakon čega je govorila na press konferenciji o vakcinaciji. Tokom obraćanja medijima, Dover kaže da osjeća vrtoglavicu, odmiče se od govornice, te pada na pod. Cijeli videosnimak ovog događaja možete pogledati na ovom linku

No, ubrzo nakon toga, Dover je u izjavi rekla da zapravo boluje od vazovagalne sinkope, zbog čega i najmanja bol, poput zanoktice ili udarca u nožni prst, može da izazove nesvjesticu, te da se u posljednjih šest sedmica onesvijestila vjerovatno šest puta. 

Mnogi portali za provjeru činjenica pisali su o ovim tvrdnjama (AFP Provera činjenica, Associated Press, USA Today i Snopes). 

AFP Provera činjenica prenosi izjavu doktora bolnice CHI Memorial, koji navodi da je normalno osjećati vrtoglavicu nakon primanja vakcine:

Džes Taker (Jesse Tucker), doktor intenzivne nege u Či memoriajl bolnici koji je takođe primio vakcinu, rekao je u istom videu da “nema razloga da se sumnja da je to zbog same vakcine.”

To je “kao kad ste kod doktora i ranije ste vadili krv, nekim ljudima se zamuti u glavi kad vide da im igla ulazi u kožu -- to je identična vrsta reakcije,” rekao je Taker.

Na stranici Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) navodi se da je gubljenje svijesti jedna od nuspojava vakcinacije generalno:

Nesvjesticu mogu izazvati mnoge vrste medicinskih postupaka. Zapravo, CDC je primio izvještaje o ljudima koji su pali u nesvijest nakon gotovo svih vakcina. Gubljenje svijesti nakon vakcine najčešće se javlja nakon tri vakcine koje se daju adolescentima: HPV, MCV4 i Tdap. Budući da su sastojci ove tri vakcine različiti, ali se kod njih primjećuje nesvjestica, naučnici misle da je nesvjestica posljedica procesa vakcinacije, a ne samih vakcina. Međutim, još nema definitivnog odgovora o tome je li neki sastojak vakcine odgovoran za nesvjesticu ili su adolescenti jednostavno vjerojatniji od djece ili odraslih da padnu u nesvijest.

No, kao jedan od “dokaza” da je Dover zaista preminula uzima se činjenica da na njenim društvenim mrežama nema objava u posljednjih nekoliko dana. S obzirom na to, Associated Press kontaktirao je CHI Memorial bolnicu, gdje su dobili odgovor da je Dover na poslu i da je dobro:

Neke su objave koristile screenshotove Doverovih profila na Facebooku i Instagramu da bi dokazale da mora biti mrtva jer nije objavljivala nekoliko dana.

Drugi su dijelili screenshotove s web stranice javnih evidencija, sugerirajući da je pojavljivanje Doverovog imena u rezultatima pretraživanja nekako ukazivalo da je umrla.

To su tvrdnje lažne, potvrdio je McCluskey za Associated Press. Dover je dobro i u ponedjeljak je radila smjenu u bolnici, rekao je McCluskey.

Pored toga, bolnica CHI Memorial 19.12.2020. na svom Twitter profilu objavila je da je Dover dobro i da traži privatnost za sebe i svoju porodicu:

AŽURIRANO: Medicinska sestra Tiffany Dover cijeni zabrinutost za nju. Kod kuće je i dobro je. Traži privatnost za nju i njenu porodicu.

Na osnovu javno dostupnih činjenica, jasno je da je medicinska sestra Tiffany Dover dobro i da nije umrla. 

Uprkos tome što je Dover već nekoliko minuta nakon gubljena svijesti dala izjavu za medije da je dobro, na profilu Sabine Chopre 18.12.2020. podijeljena je fotografija Dover sa upitom zašto ne demantuje da nije umrla. Fotografija je podijeljena sa profila Edoardo Farina:

Zašto se ne pojavi i demantira vijest pred camerama da nije preminula?

Objavu na profilu Sabina Chopra, gdje se prvi put pojavila tvrdnja da je medicinska sestra preminula, ocjenjujemo kao lažnu vijest, dok druge objave dobijaju ocjenu prenošenje lažnih vijesti

Tvrdnju da Tiffany Dover nije demantovala da je umrla, što je objavljeno na profilu Sabina Chopra nakon brisanja inicijalne objave, također ocjenjujemo kao lažnu vijest, s obzirom na to da je već isti dan Dover pred kamerama rekla da je dobro.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke