Mračna prošlost Melanije Trump samo u klikbejt naslovu

Nekoliko medija objavilo je članke čiji naslovi najavljuju otkrivanje “tamne strane porodice” Melanije Trump zbog koje ona nije posjetila Sloveniju 12 godina .

Ocijenjeni članci
Balaševizam Klikbejt; Alo Klikbejt; Žena Klikbejt;

O Melaniji Trump se ne zna onoliko koliko bi to mediji željeli, pa se tako autor u slučaju članka koji je objavljen na portalu “Žena.rs” poslužio pretpostavkama. Članak koji je objavljen 24.8.2019. godine preuzela su još dva medija sa manje-više identičnim naslovom. 

Tajna Melanije Tramp zbog koje 12 godina nogom NIJE KROČILA U SLOVENIJU: Procurila slika iz detinjstva i TAMNA STRANA njene porodice (Žena Blic, Balaševizam)

OTKRIVENA TAMNA STRANA NJENE PORODICE Melanija Tramp zbog ovoga 12 godina nije kročila u Sloveniju! (Alo)

Članak koji slijedi je još jednom prepričana priča o životu Melanije Trump u Sloveniji kao i o  “razlogu” zbog kojeg nije došla u Sloveniju 12 godina, a koji je u ovoj priči puko nagađanje. 

Bojan Požar, tvrdi da prva dama krije nešto što može biti loše po njenu karijeru i da je to jedan od razloga zašto ne želi da poseti Sloveniju.
(...)
Bojan Požar se pozabavio životom Melanije Tramp i razgovarao je sa muškarcima koji su tvrdili da su imali neke veze sa njom, ali nijedan od njih nije otkrio ništa posebno, pa se autor zapitao - da li je neko od njih govorio istinu. 

Fotografija koja je “procurila” zapravo je objavljena još 19.1.2017. godine i to na portalu “Share America” kojeg uređuje Ured za globalne odnose s javnošću (Bureau of Global Public Affairs), a koji je dio Ministarstva vanjskih poslova SAD (U.S. Department of State). Ni jedan od medija obuhvaćenih ovom analizom, a koji je objavio sliku, nije dao informaciju koja je od šest djevojčica prva dama SAD-a (druga, gledajući s desna na lijevo). Fotografija je nastala na modnoj reviji tvornice tekstila u kojoj je radila majka Melanije Trump.  

Slika iz detinjstva

Tek na kraju teksta govori se o “tamnoj strani” porodice Melanije Trump i to u samo jednoj rečenici, koja nije ništa više nego još jedna pretpostavka za koju i sam autor kaže da možda nije tačna. 

Sumnja se da je nešto njena porodica nešto učinila što ona ne želi da se sazna. Ovo je samo jedna od teorija, možda je Melanija čista kao suza.

U tekstu sačinjenom od pretpostavki i nagađanja, jedno je sigurno - nije otkrivena nikakva  “tamna strana porodice Melanije Trump”, niti razlog zbog kojeg 12 godina nije kročila u Sloveniju. Zbog toga će sva tri objavljena članka sa istim naslovom biti ocijenjena kao klikbejt

(Raskrinkavanje.ba)

Autorica: Biljana Livančić-Milić Objavljeno: 28. 08. 2019 | Zadnji put osvježeno: prije 10 mjeseci

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Ne, Trump nije “ismijao Vučića”

Ispravku, odnosno demant tvrdnji o tome da se Donald Trump i Aleksandar Vuč...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Klikbejt
Lažna vijest
Maske za lice nisu opasne i ne izazivaju hipoksiju i hiperkapniju

Povećanje boja zaraženih od virusa SARS-CoV-2 u pojedinim zemljama regiona...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Pseudonauka
Klikbejt
Klikbejt o “objavi rata Americi”

Komentar bivšeg američkog ambasadora u Srbiji u vezi sa optužnicom proitv H...

Klikbejt
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me