Raskrinkavanje.ba

Nepostojeći rat na društvenim mrežama

Informacija da će “Dolina ćupova” dobiti nov i savremen travnjak bila je razlog za slavlje navijača, ali i prilika za lovce na klikove.

Preko naše Facebook stranice dobili smo prijavu članka čiji naslov glasi:

BUKTI RAT NA SOCIJALNIM MREŽAMA Željezničar proziva zvijezdu Manchester Citya

ANALIZA: Nakon ovakvog naslove očekivali smo, u najmanju ruku, ratobornu razmjenu tweetova u kojoj je učestvovao “Željezničar”. Umjesto toga, pronašli smo vijest koja kaže sljedeće:

Fudbalski klub Željezničar je na zvaničnom Twitter nalogu ‘prozvao’ jednog od najboljih fudbalera svijeta, Kevina de Bruynea, povodom njegove izjave da od svoje sedme godine nije igrao na gorem terenu od Grbavice.
Danas je Željezničar potpisao ugovor o izvođenju radova kojim će teren stadiona Grbavica postati najmoderniji na ovim prostorima, po uzoru na Ludogorets Arenu.
Čelnici Plavih sjetili su se De Bruyneove izjave, pa su na zvaničnom Instagram profilu poručili: “Nadamo se novom susretu”, te označili zvijezdu belgijskog i svjetskog fudbala.

Na društvenim mrežama koje su navedene u tekstu nema ni traga spektakularnog sukoba iz naslova teksta. Na Twitteru je “Željezničar” objavio samo vijest da je potpisan ugovor za rekonstrukciju travnjaka na stadionu.

Daljom pretragom naišli smo na snimak “storyja” koji je objavljen na zvaničnom Instagram profilu Željezničara, a kojem je vijek trajanja 24 sata. U njemu se klub obratio De Bruyneu tekstom: “Nadamo se da ćemo se vidjeti opet @kevindebruyne” iako bi to bilo primjerenije poslati kada travnjak bude završen.

Na klasičnoj Instagram objavi Željezničara, niko od čelnika nije tagovao de Bruynea, a u komentaru su “prozivku” napravili navijači.

Ni sam De Bruyne, niti bilo ko iz Manchester Cityja, nije ništa odgovorio na ovu objavu, tako da ne postoji nikakva osnova za priču o “ratu na društvenim mrežama”.

S obzirom da čitaoci nisu dobili ono što je obećano u naslovu, ovaj članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Klikbejt 29.03.2018

Zmajevibih7: BUKTI RAT NA SOCIJALNIM MREŽAMA Željezničar proziva zvijezdu Manchester Citya

Fudbalski klub Željezničar je na zvaničnom Twitter nalogu ‘prozvao’ jednog od najboljih fudbalera svijeta, Kevina de Bruynea, povodom njegove izjave d...

  • Klikbejt