Raskrinkavanje.ba

Novi klik za staru vijest

Naslov članka objavljenog na portalu „Alo“ napisan je u sadašnjem vremenu, dok se događaj na koji se članak odnosi zbio prije tri godine.

"Alo" je svom članku od 4. juna dao naslov:

[1]„NEZGODA! Omiljenoj voditeljki tokom vođenja programa pukla haljina, a onda je usledila drama!“

Voditeljica Maja Nikolić je prije tri godine vodila program za izbor pjesme za Evroviziju u Srbiji. Istina da joj je po njenim riječima u toku vođenja programa pukao rajsferšlus na haljini, ali se to desilo u pauzi dok se presvlačila i to gledaoci nisu mogli vidjeti.

[2]Ipak, kao događaj koji neće zaborviti, izdvaja onaj kada joj je tokom emisije pukao rajsferšlus na haljini. (...)
Međutim, dešava se to da je rajsferšlus na korset haljini bez bretela pukao celom dužinom! Svi su odustali od svog posla i počeli da me ušivaju i kače zihernadlama i zaista mislim da kada tada nisam umrla od stresa, neću nikad! Na scenu sam izasla sa iglom i koncem koji je i dalje visio sa haljine, praktično ne dišući da ne bih ostala bez nje. Frizura je bila, na očaj mog frizera, potpuno nedovršena, a šminka ista.

Drugim riječima, nezgoda iz naslova se dogodila prije tri godine i nije bila poznata javnosti. Sama voditeljica u izjavi za „Alo“ nije ni izgovorila riječ „drama“.

Zbog senzacionalističkog pristupa izvještavanju i činjenice da naslov stvara utisak kod čitatelja da se događaj zbio sada, a ne prije tri godine, članak dobija ocjenu klikbejt.

Napomena 20.21.2021.

Nakon objave analize, portal Espreso izmijenio je naslov članka koji sada glasi "ISPRAVKA: Našoj omiljenoj voditeljki NIJE PUKLA HALJINA USRED PROGRAMA UŽIVO! (FOTO) (VIDEO)" zbog čega dobija i ocjenu ispravljeno. 

(Raskrinkavanje.ba)

Footnotes

  1. ^ Citat: "ALO"
  2. ^ Citat: "ALO"
Pogledajte originalne članke
Klikbejt 04.06.2018

Alo: NEZGODA! Omiljenoj voditeljki tokom vođenja programa pukla haljina, a onda je usledila drama!

Voditelji se često susreću sa raznim nezgodama tokom vođenja emisija.

  • Klikbejt
Klikbejt 04.06.2018

Espreso.rs: Našoj omiljenoj voditeljki PUKLA HALJINA USRED PROGRAMA UŽIVO, a onda je nastala prava drama! (FOTO)(VIDEO)

Voditelji se često susreću sa raznim nezgodama tokom vođenja emisija

  • Klikbejt
  • Ispravljeno