Raskrinkavanje.ba

“Obavještajni”, “diplomatski” i “nezvanični” izvori o Dragičevićevoj lokaciji

Ova analiza je označena kao: Razabiranje

Nestanak, odnosno skrivanje Davora Dragičevića nakon protestne šetnje održane 30. decembra u Banja Luci, bio je povod brojnim člancima, odnosno naslovima u kojima Dragičević figurira kao glavni lik nečega što se u žanrovskom smislu može opisati jedino kao teorija zavjere.

Kao i obično, sve je počelo sa dežurnog zavjerološkog portala „Infosrpska“. Na osnovu saznanja iz „diplomatskih“ izvora u Sarajevu, portal „Infosrpska“ objavio je prvog januara ove godine članak u kojem tvrdi da se Davor Dragičević nalazi u Ambasadi velike Britanije u BiH.

„Vijest“ o tome da se Davor Dragičević krije u ambasadi Velike Britanije u Sarajevu nakon objavljivanja su preuzeli već uobičajeni normalizatori teorija zavjere i lažnih vijesti: “RTRS”, “SRNA”, “ATV Banja Luka”, “Iskra.co” – inače “elektronske novine Andrićgrada”, i na kraju  “Sputnik”, koji je doduše uz naslov stavio i upitnik.

„Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda počinjenih tokom protestne šetnje održane 30. decembra u Banjaluci, nalazi se u Ambasadi Velike Britanije u BiH, saznaje portal 'Infosrpska' iz diplomatskih izvora u Sarajevu.“

Kada je u pitanju portal „Infosrpska“ treba krenuti od kredibiliteta. Naime, u dosadašnjem radu „Raskrinkavanje“ je u osam slučajeva pokazalo da ovaj portal praktikuje teoriju zavjere kao svoj temeljni žanr. I u ovom konkretnom slučaju, pozivanje na „diplomatski“ izvor služi isključivo u svrhe „pakovanja“ laži u vijest.

U članku se ne navode nikakvi provjerljivi izvori. Također, nije navedeno ni da li je autor članka kontaktirao, ili pokušao kontaktirati samu ambasadu Velike Britanije.

Sa druge strane, navod da se „Davor Dragičević krije u Ambasadi Velike Britanije“ demantovala je i Ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, što su prenijeli mnogi mediji, među kojima i „N1“.

„Iz Ambasade Velike Britanije u BiH saopšteno je da se Davor Dragičević ne nalazi u ovoj ambasadi i da Velika Britanija nije povezana na bilo koji način sa organizacijom protesta u Banjaluci. 'Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj cijeloj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina', rečeno je iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.“

Istog dana na portalu “Infosrpska” je objavljen i demantij britanske ambasade pod naslovom “BRITANSKA AMBASADA U BIH: DAVOR DRAGIČEVIĆ NIJE KOD NAS”. Obzirom na objavljen demantij, članak će pored ocjene lažna vijest i teorija zavjere, dobiti i ocjenu demantirano. Ocjenu demantirano dobili su i svi mediji koji su prenijeli demantij ambasade Velike britanije, a mediji koji su objavili samo prvobitni članak, dobili su ocjene prenošenje lažne vijesti i teorija zavjere.

Tri dana nakon ove informacije, četvrtog januara, portal „Dnevno.ba“ objavljuje novi članak o „trenutnoj lokaciji“ Davora Dragičevića. Ovaj put Dragičević je, navodno, “prebačen u jednu zemlju regije”.

„EKSKLUZIVNO: Po nalogu američke ambasadorice Dragičević prebačen u jednu zemlju regije!??“

Kao i u slučaju „Infosrpske“ i portal „Dnevno.ba“ poziva se na saznanja iz „obavještajnih krugova“.

„Prema saznanjima portala Dnevno.ba iz obavještajnih krugova, Davor Dragičević je po nalogu odlazeće američke veleposlanice u BiH Maureen Cormack u noći na 30./31. 12. 2018. godine od strane stranih tajnih službi, koji su u noći 30. 12. 2018. godine boravili u Banja Luci, hitno iz Banja Luke prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu Maureen Cormack prebačen u jednu zemlju regije.“

Ni članak na portalu “Dnevno”, po ustaljenom receptu kreiranja teorija zavjere, ne navodi da li je pokušao dobiti komentar od ambasade SAD-a ili ambasadorice Cormack direktno. Cijeli niz medija, među kojima i Javni servis Republike Srpske „RTRS“, te novinska agencija „Srna“ , “Alternativna televizija” i portal “Poskok”, također su prenijeli ove navode bez bilo kakve provjere ili traženja „druge strane“.

Međutim, ni tu nije bio kraj. Portal “Inforsrpska” je, nakon što je ambasada Velike Britanije demantovala objavljenje tvrdnje - objavio novo “otkriće” o lokaciji Davora Dragičevića. Sada se tvrdi da je otac ubijenog mladića zatražio politički azil u Austriji. 12. januara objavljen je članak pod sljedećim naslovom:

DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO POLITIČKI AZIL U AUSTRIJI
Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje naš portal iz bezbjednosnih izvora

U ovom članku je ponovljeno kako je portal objavio da se Drgaičević krije u ambasadi velike Britanije, te je naveden i članak portala “Dnevno”.

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, Dragičević se nalazi u Hrvatskoj i ne namjerava da se vrati u BiH.
Nas portal je iz diplomatskih izvora saznao da se Davor Dragičević jedno vrijeme krio u Ambasadi Velike Britanije u BiH, koja se 1. januara oglasila saopštenjem u kojem tvrde da se on ne nalazi u toj ambasadi. Nedugo poslije toga, nakon sto je u javnost “procurila” informacija da Ambasada Velike Britanije u BiH pruža utočište Dragičviću, portal “Dnevno.ba” objavio je da je on po nalogu sada već bivše američke ambasadorke Morin Kormak sklonjen u jednu od susjednih zemalja.

U samom članku se navodi o traženju azila u Austriji ne pominju, dokazuju niti razrađuju. Tačnije, takve tvrdnje pronalazimo jedino u naslovu i podnaslovu. Ni ovaj put, ne postoji informacija da li je autor članka  pokušao dobiti zvanični komentar institucija iz Austrije. Upravo zbog te činjenice, ovaj članak ocjenjujemo kao neprovjereno. Baš kao i tvrdnje portala “Dnevno”, ali i sva prenošenja i jednog i drugog slučaja.

Napomena

22.01.2021: Nakon objave naše analize, portali Kurir i Espreso objavili su ispravke u člancima, zbog čeka dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

15.4.2021: Nakon objave naše analize, portal Republika objavio je ispravke u članku, zbog čega dobija i ocjenu ispravljeno.

30.11.2021: Portal Telegraf je ispravio netačne navode u članku, pa je članku dodana i ocjena ispravljeno.

14.11.2022: Portal Politika je u originalnom članku ispravio netačne navode pa je članku ovog portala dodana i ocjena ispravljeno.

17.03.2023: Portal Mondo.rs je ispravio netačne navode u članku, pa je članku dodana i ocjena ispravljeno.

16.08.2023: Portal Mondo (.me) je u članku ispravio netačne tvrdnje te je članku dodana i ocjena ispravljeno. Također, na listi članaka ocijenjenih u ovoj analizi, članak portala Mondo (.me) je nenamjernom greškom bio povezan sa profilom portala Mondo (.ba), što je sada također ispravljeno.5.10.2023. Članak portala  Mondo koji je ocijenjen u ovoj analizi naknadno je povezan sa analizom zbog tehničkih razloga.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Neprovjereno 12.01.2019

Srbin: NALAZI SE U HRVATSKOJ? Davor Dragičević zatražio politički azil u Austriji?

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbedn...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Argumenti: Dragičević zatražio politički azil u Austriji?

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal Infosrpska iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 04.01.2019

Srna: DRAGIČEVIĆ PREBAČEN U JEDNU ZEMLJU REGIONA PO NALOGU KORMAKOVE?

SARAJEVO, 4. JANUARA /SRNA/ - Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u Bi...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 14.01.2019

Mediagroup: Davor Dragičević zatražio politički azil?

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal Infosrpska iz bezbednosnih izvora, prenosi RT...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Mondo.me: Dragičević zatražio azil u Austriji

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbjed...

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Neprovjereno 12.01.2019

Novosti: Dragičević zatražio politički azil u Austriji?

Dragičević se od 31. decembra nalazi u bekstvu, a 7. januara oglasio se video-porukom sa nepoznate lokacije.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Rejting: Dragičević zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal “Iforsrpska” iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 01.05.2019

Insajder: Portal Dnevno: Davora Dragičevića strane tajne službe prebacile u jednu zemlju regiona

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 05.01.2019

Sarajevo Grad: Davor Dragičević se nalazi u jednoj od zemalja regiona?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Teorija zavjere 01.01.2019

Srna: DAVOR DRAGIČEVIĆ SE KRIJE U AMBASADI VELIKE BRITANIJE U SARAJEVU?

SARAJEVO, 1. JANUARA /SRNA/ - Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda po...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
Teorija zavjere 01.01.2019

Kurir: NAPRAVIO HAOS PA POBEGAO: Davor Dragičević krije se u britanskoj ambasadi u Sarajevu?!

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu posle izbijanja nereda tokom protestne šetnje...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Teorija zavjere 01.01.2019

Iskra: INFOSPRESS: Dragičević se krije u Veleposlanstvu Velike Britanije u Sarajevu - veleposlanstvo poriče

Davor Dragičević, otac mladića žrtve Davida, kojeg je policija Republike Srpske pozvala nakon nereda koji se dogodio tijekom prosvjedne šetnje 30. pro...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Neprovjereno 04.01.2019

Dnevno.ba: EKSKLUZIVNO: Po nalogu američke ambasadorice Dragičević prebačen u jednu zemlju regije!?

BANJA LUKA - Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik više je puta izjavio za medije, kako su događanja na dan 30. 12. 2018. godine u Banjaluci...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 05.01.2019

Poskok: Po nalogu američke ambasadorice Dragičević prebačen u jednu zemlju regije!?

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik više je puta izjavio za medije, kako su događanja na dan 30. 12. 2018. godine u Banjaluci prevršila sva...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 05.01.2019

Banjaluka net: Portal Dnevno.ba: Davora Dragičevića strane tajne službe prebacile u jednu zemlju regiona

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Insajder: Infosrpska: Dragičević zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal Infosrpska iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 05.01.2019

RTV HIT: DRAGIČEVIĆ PREBAČEN U JEDNU ZEMLJU REGIONA PO NALOGU KORMAKOVE?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Glas Banjaluke: InfoSrpska: Davor Dragičević zatražio politički azil u Austriji?!

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal Infosrpska iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Teorija zavjere 01.01.2019

Princip: INFOSRPSKA: DAVOR DRAGIČEVIĆ SE KRIJE U AMBASADI VELIKE BRITANIJE U SARAJEVU?

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon incidenata počinjenih tokom protestne š...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Neprovjereno 12.01.2019

Tanjug: Portal: Dragičević je zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, otac tragično mrtvog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, priopćio je Infosrpski portal, pozivajući se na izvore s...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 13.01.2019

Sarajevo Grad: DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO POLITIČKI AZIL U AUSTRIJI: U bjekstvu od kraja godine, nema namjeru da se vraća u BIH!

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 04.01.2019

Reporter: Evo gde se nalazi Davor Dragičević

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazeće američke ambasadorke u BiH Morin Kormak, objavio je port...

 • Neprovjereno
Teorija zavjere 01.01.2019

Glas Banjaluke: Davor Dragičević se krije u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu?

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda počinjenih tokom protestne šetnj...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Neprovjereno 12.01.2019

Espreso.rs: NE NAMERAVA DA SE VRATI U BANJA LUKU: Davor Dragičević zatražio politički azil u Austriji?

Otac ubijenog Davida nalazi se u Hrvatskoj

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Neprovjereno 12.01.2019

Mondo.rs: Dragičević zatražio azil u Austriji

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbedn...

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Neprovjereno 12.01.2018

Infosrpska: DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO POLITIČKI AZIL U AUSTRIJI

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje naš portal iz bezbjednosnih izvora

 • Neprovjereno
Neprovjereno 05.01.2019

Novi: Davor Dragičević se nalazi u jednoj od zemalja regiona?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 05.01.2019

Balkanska pravila: DAVOR DRAGIČEVIĆ PREBAČEN U JEDNU OD ZEMALJA REGIONA?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića, oca tragično stradalog mladića Davida, u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambas...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Balkanska pravila: INFOSRPSKA: DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO AZIL U AUSTRIJI

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbedn...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 05.01.2019

Alternativna televizija: Dragičević prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu Kormakove?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 04.01.2019

Prijedor24h: Dnevno.ba: Dragičević prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu Kormakove?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 14.01.2019

Balkanske vesti: DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO POLITIČKI AZIL U AUSTRIJI: U bekstvu od kraja godine, nema nameru da se vraća u BIH! | Region

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Republika.rs: Dragičević traži politički azil u jednoj zemlji regiona

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbedn...

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Teorija zavjere 01.01.2019

Argumenti: Davor Dragičević se krije u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu?

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda počinjenih tokom protestne šetnj...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Neprovjereno 12.01.2019

Princip: "INFOSRPSKA": DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO POLITIČKI AZIL U AUSTRIJI

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal "Inforsrpska" iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Teorija zavjere 01.01.2019

Vesti-online: Da li se Davor Dragičević krije u ambasadi Velike Britanije u Sarajevu?

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala poternicu nakon nereda počinjenih tokom protestne š...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Neprovjereno 05.01.2019

Dnevnik.rs: Dragičević je po naređenju Kormak prebačen u jednu državu regije?

BANJALUKA: Inozemne tajne službe prenijele su Davor Dragičević, otac tragično preminulog mladića Davida, u jednu državu regije po nalogu američkog vel...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

24Vesti: Dragičević zatražio azil u Austriji

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbedn...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Infosrpska: DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO POLITIČKI AZIL U AUSTRIJI

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje naš portal iz bezbjednosnih izvora

 • Neprovjereno
Neprovjereno 04.01.2019

RTRS: Dragičević prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu Kormakove?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Telegraf: Davor Dragičević zatražio politički azil u Austriji, tvrde mediji

Dragičević se od 31. decembra nalazi u bekstvu, a 7. januara oglasio se video-porukom sa nepoznate lokacije

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Neprovjereno 12.01.2019

Novi Glas: Dragičević zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal “Iforsrpska” iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Prijedor24h: Dragičević zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal Infosrpska iz bezbjednosnih izvora

 • Neprovjereno
Neprovjereno 04.01.2019

Kurir: MEDIJI OPTUŽUJU MORIN KORMAK: Davora Dragičevića tajne službe prebacile u jednu zemlju regiona po nalogu američke ambasadorke

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazeće američke ambasadorke u BiH Morin Kormak, objavio je port...

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Neprovjereno 12.01.2019

Radio Televizija Srbije: Infosrpska: Dragičević zatražio azil u Austriji

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbedn...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 01.01.2019

Sputnik: Skriva li se Davor Dragičević u Veleposlanstvu Velike Britanije u Sarajevu?

Davor Dragičević, otac mladića žrtve Davida, kojeg je policija Republike Srpske izdala nakon nereda tijekom prosvjedne šetnje 30. prosinca u Banja Luc...

 • Neprovjereno
Teorija zavjere 01.01.2019

Topportal: DAVOR DRAGIČEVIĆ SE KRIJE U AMBASADI VELIKE BRITANIJE U SARAJEVU?

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda počinjenih tokom protestne šetnj...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Teorija zavjere 01.01.2019

RTRS: Infosrpska: Dragičević se krije u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu-Ambasada demantuje

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda počinjenih tokom protestne šetnj...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Neprovjereno 12.01.2019

Mondo.me: Dragičević zatražio azil u Austriji

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbjed...

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Teorija zavjere 01.01.2019

Prijedor24h: Davor Dragičević se krije u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu?

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda počinjenih tokom protestne šetnj...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
Neprovjereno 12.01.2019

Kurir: DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO POLITIČKI AZIL U AUSTRIJI: U bekstvu od kraja godine, nema nameru da se vraća u BIH!

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji.

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Teorija zavjere 01.01.2019

Infosrpska: DAVOR DRAGIČEVIĆ SE KRIJE U AMBASADI VELIKE BRITANIJE U SARAJEVU?

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon incidenata počinjenih tokom protestne š...

 • Teorija zavjere
 • Lažna vijest
 • Demantirano
Neprovjereno 12.01.2019

Politika: Davor Dragičević zatražio politički azil u Austriji?

BANjALUKA - Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal „Infosrpska” pozivajući...

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno
Neprovjereno 05.01.2019

Novosti: STRANE TAJNE SLUŽBE SKLONILE DRAGIČEVIĆA: Prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu Kormak?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića, oca tragično stradalog mladića Davida, u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambas...

 • Neprovjereno
Teorija zavjere 01.01.2019

Sputnik: Da li se Davor Dragičević krije u ambasadi Velike Britanije u Sarajevu?

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala poternicu nakon nereda počinjenih tokom protestne š...

 • Teorija zavjere
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Demantirano
Neprovjereno 12.01.2019

Topportal: Dragičević zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal Infosrpska iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Poslovni dnevnik: DRAGIČEVIĆ ZATRAŽIO POLITIČKI AZIL U AUSTRIJI: U bekstvu od kraja godine, nema nameru da se vraća u BIH!

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Alternativna televizija: Dragičević zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal Infosrpska iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

eBrčko: Dragičević zatražio politički azil u Austriji?

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal Infosrpska iz bezbjednosnih izvora.

 • Neprovjereno
Neprovjereno 04.01.2019

Argumenti: Dragičević prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu Kormakove?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je por...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 05.01.2019

Tanjug: Dragičević prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu Kormak?

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića, oca tragično stradalog mladića Davida, u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambas...

 • Neprovjereno
Neprovjereno 12.01.2019

Mondo.rs: Dragičević zatražio azil u Austriji

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbedn...

 • Neprovjereno
 • Ispravljeno