Odbjegli Mamić je ipak u Hercegovini

Zdravko Mamić nije pobjegao iz BiH.

Portal “Dnevnik” objavio je 14. novembra članak pod naslovom:

EKSKLUZIVNO DNEVNIK.BA DOZNAJE Zdravko Mamić pobjegao iz Međugorja?

Članak je baziran na „saznanjima“ da je Zdravko Mamić pobjegao iz Međugorja u Ujedinjene Arapske Emirate i da mu je u bijegu pomogao brat Zoran – dakle bez provjere, senazacionalistički i tabloidno – “Dnevnik.ba” je objavio i članak o Mamićevom bijegu iz BiH, navodno motiviranim mogućnošću izručenja Hrvatskoj.

Zdravko Mamić pobjegao je iz Međugorja u Ujedinjene Arapske Emirate, nakon što je čuo da bi ga BiH mogla izručiti Hrvatskoj, potvrdio je za Dnevnik.ba izvor blizak obitelji Mamić.
Kako doznaje Dnevnik.ba, po njega je danas došao brat Zoran Mamić i zajedno su otišli u Ujedinjene Arapske Emirate.

Činjenica je, međutim, da Mamić ne može biti izručen Republici Hrvatskoj, obzirom na presudu Vijeća Apelacionog odjeljenja Suda BiH. Riječ je, naime, o pravnoj nemogućnosti, a to je još jednom potvrdio i njegov advokat.

Da bi laž izgledala autentičnije, autor je očigledno dao mašti na volju, predočavajući čitateljstvu i Mamićevo raspoloženje u trenutku napuštanja BiH.

Svjedoci govore, da je Zdravko Mamić teško podnio odlazak u daleku zemlju. Oči su mu bile pune suza, plakao je s vremena na vrijeme, jer je svjestan da bi mogao ostati dulje vrijeme u UAE.

Tvrdnju o odlasku Mamića, demantovao je njegov odvjetnik Zdravko Rajić, nazvavši je dezinformacijom. Rajić je izjavu dao za portal “Bljesak” koji je uradio ono što je trebao i “Dnevnik” prije objavljivanja članka: kontaktirao osobe koje mogu potvrditi ili demantovati vijest, te naveo ko su te osobe - za razliku od “Dnevnika” čiji je izvor anoniman.

Zdravko Mamić ostao je u Bosni i Hercegovini iako se nad mostarskom zračnom lukom digla prašina zbog dolaska privatnog zrakoplova i Mamićeva odvjetnika i brata Zorana.
Naime, odvjetnik Dinamova dužnosnika i njegov brat Zoran stigli su u srijedu popodne u Zračnu luku Mostar gdje je sletio zrakoplov VistaJet iz Malte točno u 18 sati. Iako su se pojavile informacije da se priprema Mamićev bijeg iz BiH, nekadašnji prvi čovjek Dinama, koji je u lipnju nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ostao je u Bosni i Hercegovini. Malteškim zrakoplovom otputovao je samo Zoran Mamić i to za Zagreb.
Potvrdu o ostanku Zdravka Mamića u BiH dao je njegov odvjetnik Zdravko Rajić. ''Potpuna je dezinformacija da je Zdravko Mamić napustio BiH. Bio sam s njim na kavi u Međugorju'', rekao je Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić za Bljesak.info.

Na kraju, kao finalnu potvrdu da je Mamić i dalje u BiH, “Večernji list” je 16. novembra objavio i fotografiju.

Snimljen Zdravko Mamić! Nije pobjegao iz BiH, i dalje se nalazi u Međugorju

Zbog činjenice da se očito radi o neprovjerenoj informaciji, koja je pritom i demantovana, članak portala “Dnevnik” te svih ostalih koji su prenijeli vijest ocjenjujemo kao dezinformacija. Svi oni koji prenijeli ispravnu informaciju dobit će ocjenu demantirano.

(raskrinkavanje.ba)

Autorica: Biljana Livančić-Milić Objavljeno: 17. 11. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 5 godina

Posljednje objavljene analize

Manipulisanje činjenicama
Podzemni tuneli u Gazi “otkriveni” u klikbejt-naslovima

Mediji godinama izvještavaju o mreži podzemnih tunela u Pojasu Gaze, a u ko...

Manipulisanje činjenicama Klikbejt
Manipulisanje činjenicama
“Putinova jahta” primijećena je u turskoj luci Tuzla

Objava ruskog tajkuna u egzilu na društvenim mrežama o tome da je jahta Vla...

Manipulisanje činjenicama Klikbejt
Lažna vijest
Eksperti koji “promovišu” preparat za erektilnu disfunkciju su izmišljeni

Preparat koji navodno eliminiše erektilnu disfunkciju promoviše se u tekstu...

Lažna vijest
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me