Potresna ispovijest nepostojeće osobe

Iz intervjua koji je Milan Pavlović dao za magazin “Azra”, anonimni autor je izvadio pitanja o seriji “Lud, zbunjen, normalan” i nazvao to ispoviješću Dine Mehmeda Mujkića - lika iz ove serije.

Ocijenjeni članci
Atraktiva Klikbejt; Direktno XYZ Klikbejt; Kuhanje i zabava Klikbejt; Recept za svakoga Klikbejt; KULL RECEPTI Klikbejt; NOVE VESTI Klikbejt; BH dijaspora Klikbejt;

eimenovani autor sa portala “BHDijaspora” je u novembru 2017. godine je spojio jedan stari članak sa istog portala i nekoliko pitanja iz intervjua koji je objavljen u magazinu “Azra”, i objavio “novi” članak, pomalo bizaranog, naslova:

Potresna ispovijest Dine Mehmeda Mujkića: Zašto su me izbacili iz serije Lud, zbunjen, normalan

Za one koji ne znaju, “Dino Mehmeda Mujkić” je lik iz serije kojeg je utjelovio Milan Pavlović. Od završetka serije prošlo je dvije godine, a čak osam od posljednjeg pojavljivanja Milana Pavlovića u ulozi Dine.

“Potresna ispovijest” iz naslova nije ništa više nego dio intervjua iz kojeg zapravo saznajemo razloge razilaska glumca i produkcije serije.

Jeste li se pokajali što ste izašli iz ovog projekta?
”To je tako bilo tada. Neke iskrice su se upalile i s moje strane i sa strane produkcije. Završilo se tako kako se završilo. Izašao sam iz projekta. Drago mi je što publika i dalje pamti taj lik Dine Mehmeda Mujkića, a da li se kajem, prošlo je mnogo vremena, nekako sam odmah presjekao s tim i počeo raditi na nekim drugim projektima”, rekao je Milan ne želeći govoriti o iznosu novca koji je tražio on, kao ni o onome što su mu nudili producenti.

U svom odgovoru Milan Pavlović je ponovio nešto što je svima koji su pratili dešavanja sa serijom već odavno poznato.  

Da stvari budu još lošije, Pavlović je nedavno došao u sukob s organizatorima serije koji su mu zamjerili što je neovlašteno koristio lik Dine Mehmeda Mujkića. Tužan kraj jedne priče.

“Nedavno” se odnosi na predstavu koju je Milan Pavlović napravio 2013. godine pod imenom “Dino Food Eliminator”, što je izazvalo reakciju produkcije serije zbog prava na korištenje lika, pa se prikazivanje nastavilo samo kao “Food Eliminator”.

Nema sumnje da je lik Dine Mehmeda Mujkića i danas popularan sudeći po količini prenošenja koja je članak imao. U posljednjih mjesec dana prenesen je najmanje šest puta, a posljednji put je objavljen 9.6.2018. na portalu “Direktno XYZ”. S obzirom na to da u članku nema nikakve potresne ispovijesti (nepostojeće osobe), ovaj članak, kao i sva prenošenja, ocjenjujemo kao klikbejt.

(raskrinkavanje.ba)

Autorica: Biljana Livančić-Milić Objavljeno: 15. 06. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 1 godina

Posljednje objavljene analize

Teorija zavjere
“Pokopana” teorija zavjere o 11. septembru vraćena u život na regionalnim portalima

U drugom dijelu analize o video intervjuu kojeg je Aaron Russo dao Alexu Jo...

Teorija zavjere Neprovjereno
Lažna vijest
Amir Zukić nije rekao da “dobro zna ko je kriv” za njegovu zabranu ulaska u SAD

Nakon što je američki državni sekretar sekretar Mike Pompeo objavio da je b...

Lažna vijest Klikbejt
Lažna vijest
Snimak iz Poljske ne prikazuje masovne proteste protiv obavezne vakcinacije

Početkom maja na Facebooku se pojavio snimak masovnih demonstracija u Poljs...

Lažna vijest Demantirano
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me