Raskrinkavanje.ba

Prosinečki nakon Grčke nije "podnio ostavku"

Portal "Zabavne informacije" je pri prenošenju članka iz drugog medija izmislio informaciju da je selektor reprezentacije BiH nakon utakmice sa Grčkom podnio ostavku.

O portalu “Zabavne informacije” pisali smo mnogo puta, a najčešća manipulacija koju smo zabilježili bila je izmišljanje izjava i događaja u naslovima članaka koji se prenose iz drugih medija. 

Nakon što je završena utakmica između reprezentacije BiH i Grčke, 15. oktobra je na ovom portalu objavljen članak sa naslovom koji govori da je selektor reprezentacije BiH podnio ostavku:

Robert Prosinecki podnio ostavku.Ja ovo vise ne mogu da podnesem

Članak ispod ovakvog naslova zapravo donosi reakciju i izjavu selektora reprezentacije BiH, ali se u njegovoj izjavi ne pominje ostavka navedena u naslovu članka. 

Moram čestitati Grčkoj. Nismo bili kao protiv Finske, čudno mi je da ne možemo ponoviti dvije utakmice u velikom ritmu – poručio je selektor Robert Prosinečki nakon poraza BiH od Grčke u Atini.
“Čudno mi je da ne možemo ponoviti dvije utakmice u velikom ritmu. Moram reći da su Grci bili bolji i pobijedili”, rekao je selektor Zmajeva.

Članak sa ovom izjavom selektora Prosinečkog prvi put je objavljena na portalu “N1” televizije. 

Zbog činjenice da Robert Prosinečki nakon utakmice sa Grčkom nije podnio ostavku, članak portala “Zabavne informacije” ocjenjujemo kao lažnu vijest. Članak dobija i ocjenu klikbejt obzirom da se lažna vijest iz naslova ne pojavljuje u samom tekstu članka. 

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Klikbejt 15.10.2019

Zabavne informacije: Robert Prosinecki podnio ostavku.Ja ovo vise ne mogu da podnesem

Moram čestitati Grčkoj. Nismo bili kao protiv Finske, čudno mi je da ne možemo ponoviti dvije utakmice u velikom ritmu – poručio je selektor Robert Pr...

  • Klikbejt
  • Lažna vijest