Raskrinkavanje.ba

“Srpska Info” tri puta o Pavićevoj nepostojećoj ostavci

Ova analiza je označena kao: Razabiranje

“Srpska info” je na osnovu neimenovanog izvora tvrdila da će predsjednik DNS-a dati ostavku. Iako je Pavić to demantovao, “Srpska info” je nastavila sa objavljivanjem članaka koji tvrde suprotno.

Portal “Srpska Info” je 17.10.2018. godine objavio tri članka u kojima najavljuje da će prvi čovjek DNS-a, Marko Pavić, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika stranke.

Sva tri članka su objavljena u svjetlu sastanka koji je Pavić održao sa Miloradom Dodikom dan ranije, a nakon kojeg ni jedan od aktera nije davao izjave za medije u vezi sa tim sastankom. Ipak, portal “Srpska Info” se oslonio na “neimenovani izvor blizak Palati Republike”, tako da u najranijem članku objavljenom u 10:12 stoji sljedeće:

CITAT: SRPSKAINFO SAZNAJE Pavić PODNOSI OSTAVKU na mjesto predsjednika DNS  (objavljeno u 10:12)

Lider DNS-a Marko Pavić juče je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske i SNSD-a Miloradom Dodikom u Palati Republike rekao da će u četvrtak na sjednici Predsjedništva svoje partije podnijeti ostavku na mjesto predsjednika, saznaje Srpskainfo od izvora bliskih Palati.
(...)
Kako saznajemo, ukoliko Predsjedništvo DNS sutra prihvati Pavićevu ostavku, a očekuje se da hoće, do izbora novog predsjednika na vanrednoj Skupštini partije očekuje se da ga u statusu v.d. predsjednika mijenja generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić.

U sljedećm članku napominje da poslije sastanka nije bilo nikakvih izjava i da Pavić nije imao komentar za taj medij, ali bez obzira na to, “Srpska Info” se nastavlja oslanjati na neimenovani izvor.

MUK Pavić ne želi da govori o sastanku sa Dodikom na kome je NAJAVIO OSTAVKU  (objavljeno u 10:55)
– Nemam komentar – kratko je rekao Pavić za Srpskainfo, a potom prekinuo telefonski poziv.
(...)
Kao tvrde naši izvori, Pavić je na tom sastanku rekao da će u četvrtak na sjednici
Predsjedništva DNS podnijeti ostavku na mjesto predsjednika stranke.

Nekoliko minuta prije objave ovog članka na portalu “Srpska Info”, agencija “Srna” je objavila demantij Pavića u jednoj rečenici:

"To su gluposti, a ja gluposti ne komentarišem", izjavio je Pavić Srni.

Dakle, iako je još prije podne Pavić opovrgnuo navode portala “Srpska Info”, u trećem članku koji je objavljen u 14:36, a uređen u 16:21 stoji i to da imaju informaciju iz DNS-a koja opovrgava najavu ostavke, “Srpska Info” nastavlja sa istom tvrdnjom.

„NEMOJ IH SMJENJIVATI DOK JA NE ODEM“ Šta su Dodik i Pavić rekli jedan drugom u Palati Republike   (objavljeno u 14:36 ➔ uređeno u 16:21)

Mada Demokratski narodni savez u najavi za sutrašnju sjednicu Predsjedništva stranke tvrdi da njihov predsjednik Marko Pavić „ne razmišlja o ostavci“, izvori Srpskainfo iz Palate Republike tvrde drugačije.

Već sutradan je na istom portalu objavljen članak o sjednici Predsjedništva DNS-a u kojem se govorilo o smjeni DNS-ovog Saše Panića sa mjesta direktora Poslovne zone Banjaluka, dok

ostavka Pavića nije spomenuta. S obzirom na to da je, prema pisanju portala “Srpska Info”, Pavić trebao ostavku podnijeti jučer, 18.10.2018. godine, što se nije desilo, sva tri članka ocijenjujemo kao lažne vijesti.

(raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Lažna vijest 17.10.2018

Srpska info: SRPSKAINFO SAZNAJE Pavić PODNOSI OSTAVKU na mjesto predsjednika DNS

Lider DNS-a Marko Pavić juče je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske i SNSD-a Miloradom Dodikom u Palati Republike rekao da će u četvrtak na...

  • Lažna vijest
Lažna vijest 17.10.2018

Srpska info: MUK Pavić ne želi da govori o sastanku sa Dodikom na kome je NAJAVIO OSTAVKU

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić nije želio da govori o jučerašnjem sastanku sa Miloradom Dodikom u Banjaluci na kome je, pr...

  • Lažna vijest
Lažna vijest 17.10.2018

Srpska info: „NEMOJ IH SMJENJIVATI DOK JA NE ODEM“ Šta su Dodik i Pavić rekli jedan drugom u Palati Republike

Mada Demokratski narodni savez u najavi za sutrašnju sjednicu Predsjedništva stranke tvrdi da njihov predsjednik Marko Pavić „ne razmišlja o ostavci“,...

  • Lažna vijest