(Stranačko) saopštenje mladih upućeno Čoviću

Odlazak Dragana Čovića na Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se održava u Moskvi, te poziranje u dresu reprezentacije Hrvatske izazvalo je lavinu reakcija među političkim subjektima. Mediji su o njima izvještavali: neki tačno, a neki taman dovoljno neprecizno da njihovo izvještavanje bude klikbejt.

Ocijenjeni članci
Glas Istine Klikbejt; Faktor Klikbejt; Cenzura Klikbejt; Udri Muški Klikbejt;

Narodna stranka Radom za boljitak objavila je saopštenje u kojem kritikuje odlazak Dragana Čovića u Rusiju na svjetsko nogometno prventsvo. Saopštenje je na stranici NSRzB naslovljeno “Mladi za boljitak: Dragane Čoviću 7. oktobra vas metemo iz Predsjedništva BiH”. Nekoliko medija koji su ga prenijeli, u svojim naslovima su “elegantno” zaobišli činjenicu da se radi o saopštenju političke partije.

Iz naslova koji su objavili Glas Istine, Faktor, Cenzura.ba, Udrimuski.ba i VisokoIn.com izostavljen je dio koji ukazuje na to da se radi o podmlatku stranke, te se stiče utisak da su “mladi” u BiH zaprijetili Draganu Čoviću da će zbog odlaska u Rusiju o trošku poreskih obveznika biti „pometen“ iz Predsjedništva BiH na predstojećim Opštim izborima.

Mladi poručili Čoviću: Našim parama idete u Rusiju, metemo vas iz Predsjedništva BiH
Dragane Čoviću, stidite se! – poruka je koju su članu Predsjedništva BiH uputili mladi članovi stranke Radom za boljitak. – Dok većina mladih u Bosni i Hercegovini nema uvjete da od džeparca odvoji ni pet KM za neku lokalnu utakmicu ili bilo koji drugi sportski događaj ili barem dvije KM da plati piće u nekom ugostiteljskom objektu i barem da prate na TV-u Svjetsko prvenstvo sa svojim vršnjacima, Vi kao član Predsjedništva BiH, umjesto da radite u interesu nas mladih, od našeg novca uživate na Svjetskom prvenstvu na Rostov Areni i zadovoljavate svoje potrebe i ćeifove, slikate se i provocirate cijelu javnost – saopćili su mladi članovi ove partije i dodali:

Zbog izostavljanja naziva stranke u naslovu zvaničnog saopštenja i zbog predstavljanja stranačkog saopštenja kao generalne poruke mladih, članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Emir Zulejhić Objavljeno: 01. 07. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 1 godina

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Izmišljena izjava Morgana Freemana o maskama i “eksperimentu da se vidi ko je sljedbenik (?!)”

Morgan Freeman je na svojim profilima na društvenim mrežama više puta podrž...

Lažna vijest
Teorija zavjere
“Pokopana” teorija zavjere o 11. septembru vraćena u život na regionalnim portalima

U drugom dijelu analize o video intervjuu kojeg je Aaron Russo dao Alexu Jo...

Teorija zavjere Neprovjereno
Lažna vijest
Džaferović nije “van sebe” zbog Novalića, niti je rekao “pustite ga odmah”

Trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović dao je izjavu...

Lažna vijest Klikbejt
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me