(Stranačko) saopštenje mladih upućeno Čoviću

Odlazak Dragana Čovića na Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se održava u Moskvi, te poziranje u dresu reprezentacije Hrvatske izazvalo je lavinu reakcija među političkim subjektima. Mediji su o njima izvještavali: neki tačno, a neki taman dovoljno neprecizno da njihovo izvještavanje bude klikbejt.

Ocijenjeni članci
Glas Istine Klikbejt; Faktor Klikbejt; Cenzura Klikbejt; Udri Muški Klikbejt;

Narodna stranka Radom za boljitak objavila je saopštenje u kojem kritikuje odlazak Dragana Čovića u Rusiju na svjetsko nogometno prventsvo. Saopštenje je na stranici NSRzB naslovljeno “Mladi za boljitak: Dragane Čoviću 7. oktobra vas metemo iz Predsjedništva BiH”. Nekoliko medija koji su ga prenijeli, u svojim naslovima su “elegantno” zaobišli činjenicu da se radi o saopštenju političke partije.

Iz naslova koji su objavili Glas Istine, Faktor, Cenzura.ba, Udrimuski.ba i VisokoIn.com izostavljen je dio koji ukazuje na to da se radi o podmlatku stranke, te se stiče utisak da su “mladi” u BiH zaprijetili Draganu Čoviću da će zbog odlaska u Rusiju o trošku poreskih obveznika biti „pometen“ iz Predsjedništva BiH na predstojećim Opštim izborima.

Mladi poručili Čoviću: Našim parama idete u Rusiju, metemo vas iz Predsjedništva BiH
Dragane Čoviću, stidite se! – poruka je koju su članu Predsjedništva BiH uputili mladi članovi stranke Radom za boljitak. – Dok većina mladih u Bosni i Hercegovini nema uvjete da od džeparca odvoji ni pet KM za neku lokalnu utakmicu ili bilo koji drugi sportski događaj ili barem dvije KM da plati piće u nekom ugostiteljskom objektu i barem da prate na TV-u Svjetsko prvenstvo sa svojim vršnjacima, Vi kao član Predsjedništva BiH, umjesto da radite u interesu nas mladih, od našeg novca uživate na Svjetskom prvenstvu na Rostov Areni i zadovoljavate svoje potrebe i ćeifove, slikate se i provocirate cijelu javnost – saopćili su mladi članovi ove partije i dodali:

Zbog izostavljanja naziva stranke u naslovu zvaničnog saopštenja i zbog predstavljanja stranačkog saopštenja kao generalne poruke mladih, članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Emir Zulejhić Objavljeno: 01. 07. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 2 godine

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Lažna vijest o smrti povrijeđenog psa

Status u kojem se tvrdi da je pas pregažen traktorom kod Gračanice uginuo p...

Lažna vijest
Lažna vijest
Neutemeljene tvrdnje o metalnim pločicama u PCR testovima našle put do domaćih “influensera”

Nakon što je na njemačkom “zavjerološkom” YouTube kanalu objavljen video sn...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Teorija zavjere
Lažna vijest
Njemačka kancelarka nije “napadnuta autobombom”

Nekoliko portala je “izvijestilo” da je njemačka kancelarka Angela Merkel b...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Klikbejt
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me