(Stranačko) saopštenje mladih upućeno Čoviću

Odlazak Dragana Čovića na Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se održava u Moskvi, te poziranje u dresu reprezentacije Hrvatske izazvalo je lavinu reakcija među političkim subjektima. Mediji su o njima izvještavali: neki tačno, a neki taman dovoljno neprecizno da njihovo izvještavanje bude klikbejt.

Ocijenjeni članci
Glas Istine Klikbejt; Faktor Klikbejt; Cenzura Klikbejt; Udri Muški Klikbejt;

Narodna stranka Radom za boljitak objavila je saopštenje u kojem kritikuje odlazak Dragana Čovića u Rusiju na svjetsko nogometno prventsvo. Saopštenje je na stranici NSRzB naslovljeno “Mladi za boljitak: Dragane Čoviću 7. oktobra vas metemo iz Predsjedništva BiH”. Nekoliko medija koji su ga prenijeli, u svojim naslovima su “elegantno” zaobišli činjenicu da se radi o saopštenju političke partije.

Iz naslova koji su objavili Glas Istine, Faktor, Cenzura.ba, Udrimuski.ba i VisokoIn.com izostavljen je dio koji ukazuje na to da se radi o podmlatku stranke, te se stiče utisak da su “mladi” u BiH zaprijetili Draganu Čoviću da će zbog odlaska u Rusiju o trošku poreskih obveznika biti „pometen“ iz Predsjedništva BiH na predstojećim Opštim izborima.

Mladi poručili Čoviću: Našim parama idete u Rusiju, metemo vas iz Predsjedništva BiH
Dragane Čoviću, stidite se! – poruka je koju su članu Predsjedništva BiH uputili mladi članovi stranke Radom za boljitak. – Dok većina mladih u Bosni i Hercegovini nema uvjete da od džeparca odvoji ni pet KM za neku lokalnu utakmicu ili bilo koji drugi sportski događaj ili barem dvije KM da plati piće u nekom ugostiteljskom objektu i barem da prate na TV-u Svjetsko prvenstvo sa svojim vršnjacima, Vi kao član Predsjedništva BiH, umjesto da radite u interesu nas mladih, od našeg novca uživate na Svjetskom prvenstvu na Rostov Areni i zadovoljavate svoje potrebe i ćeifove, slikate se i provocirate cijelu javnost – saopćili su mladi članovi ove partije i dodali:

Zbog izostavljanja naziva stranke u naslovu zvaničnog saopštenja i zbog predstavljanja stranačkog saopštenja kao generalne poruke mladih, članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Emir Zulejhić Objavljeno: 01. 07. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 2 godine

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest