(Stranačko) saopštenje mladih upućeno Čoviću

Ova analiza je označena kao: Razabiranje

Odlazak Dragana Čovića na Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se održava u Moskvi, te poziranje u dresu reprezentacije Hrvatske izazvalo je lavinu reakcija među političkim subjektima. Mediji su o njima izvještavali: neki tačno, a neki taman dovoljno neprecizno da njihovo izvještavanje bude klikbejt.

Narodna stranka Radom za boljitak objavila je saopštenje u kojem kritikuje odlazak Dragana Čovića u Rusiju na svjetsko nogometno prventsvo. Saopštenje je na stranici NSRzB naslovljeno “Mladi za boljitak: Dragane Čoviću 7. oktobra vas metemo iz Predsjedništva BiH”. Nekoliko medija koji su ga prenijeli, u svojim naslovima su “elegantno” zaobišli činjenicu da se radi o saopštenju političke partije.

Iz naslova koji su objavili Glas Istine, Faktor, Cenzura.ba, Udrimuski.ba i VisokoIn.com izostavljen je dio koji ukazuje na to da se radi o podmlatku stranke, te se stiče utisak da su “mladi” u BiH zaprijetili Draganu Čoviću da će zbog odlaska u Rusiju o trošku poreskih obveznika biti „pometen“ iz Predsjedništva BiH na predstojećim Opštim izborima.

Mladi poručili Čoviću: Našim parama idete u Rusiju, metemo vas iz Predsjedništva BiH
Dragane Čoviću, stidite se! – poruka je koju su članu Predsjedništva BiH uputili mladi članovi stranke Radom za boljitak. – Dok većina mladih u Bosni i Hercegovini nema uvjete da od džeparca odvoji ni pet KM za neku lokalnu utakmicu ili bilo koji drugi sportski događaj ili barem dvije KM da plati piće u nekom ugostiteljskom objektu i barem da prate na TV-u Svjetsko prvenstvo sa svojim vršnjacima, Vi kao član Predsjedništva BiH, umjesto da radite u interesu nas mladih, od našeg novca uživate na Svjetskom prvenstvu na Rostov Areni i zadovoljavate svoje potrebe i ćeifove, slikate se i provocirate cijelu javnost – saopćili su mladi članovi ove partije i dodali:

Zbog izostavljanja naziva stranke u naslovu zvaničnog saopštenja i zbog predstavljanja stranačkog saopštenja kao generalne poruke mladih, članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autor: Emir Zulejhić Objavljeno: 01. 07. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 1 godina

Posljednje objavljene analize

Teorija zavjere
Slaganje kockica teorije zavjere: Depopulacija

Tvrdnje iz starog “zavjerološkog” filma aktualizovane su u novembru 2022. g...

Teorija zavjere
Prenošenje lažnih vijesti
Vakcine protiv Covid-19 nisu “genska terapija” i ne mijenjaju DNA

Na Facebooku je popularna netačna tvrdnja da su vakcine protiv Covid-19 “ge...

Prenošenje lažnih vijesti
Lažna vijest
Mediji nisu vojnog komandira Ukrajine lažno predstavili kao civila

Društvenim mrežama dijeli se videosnimak na kojem govori stanovnik Hersona,...

Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me