Turisti ne otkazuju ljetovanje u Hrvatskoj

Žalba jedne Splićanke na komunalnu organizaciju grada, za kratko vrijeme je postala “poruka” zbog koje se otkazuje ljetovanje u Hrvatskoj.

Ocijenjeni članci
Novi Klikbejt; Nostalgično Klikbejt; Super Čarobni Svijet Klikbejt;

“Slobodna Dalmacija” je u četvrtak, 26.7.2018. godine objavila članak koji je nastao na osnovu poruke i fotografije koju im je poslala čitateljka. Članak naslovljen “”Grad nam je postao kombinacija restorana na otvorenom i plaže!”: Splićanki pukao film, slažete li se s ovim što nam je napisala?
Domaći portal “Novi.ba” svoju verziju članka naslovio je ovako:

TURISTI ZBOG OVE PORUKE OTKAZUJU LJETOVANJA U HRVATSKOJ: "Pogledajte sliku i recite mi na šta ovo liči?" (FOTO)

U samom članku ne pominje se nikakvo otkazivanje ljetovanja što je naveo “Novi”. Umjesto toga, ova Splićanka kritikuje komunalnu organizaciju grada Splita.

Ovo sam snimila jutros u 7.50 sati, kada se i određeni broj građana pokušava kretati Splitom ne bi li stigao na svoja radna mjesta. Budući da je centar grada pretvoren u kombinaciju ogromnog restorana na otvorenom i plaže, to postaje sve teže, te uključuje preskakanje ležećih turista i posvećivanje velike pažnje tome da u prolazu ne zakačiš nečiji pjat s manistrom.
Niti se kontrolira broj turista koji u Split ulaze, niti je njihov suživot s građanima zadovoljavajuće reguliran pravilima, niti se ta pravila, ako ih ima, provode. Tko će na kraju biti odgovoran ako sami sebi prepilimo granu na kojoj sjedimo i postanemo propala destinacija.

Iako je članak “Slobodne Dalmacije” ilustrovan jednom slikom, onom koju je čitateljka poslala,  portal “Novi.ba” je dodao još tri nepovezane slike sa plaže i jednu panoramsku sliku Splita. Bio komentar Splićanke na mjestu ili ne, “Novi.ba” je svjesno stavio naslov koji nema utemeljenja u tekstu, te će zbog toga dobiti ocjenu klikbejt.

Autorica: Biljana Livančić-Milić Objavljeno: 29. 07. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 2 godine

Posljednje objavljene analize

Analiza
Izvještavanje o nesreći u Posušju: Tragedija kao izvor klikova

Korektno medijsko izvještavanje o temama koje se tiču tragedija spada u jed...

Preko margine
Greška
Tragedija u Posušju: Medijskom brzopletošću do greške u izvještavanju

Među prvim informacijama o novogodišnjoj tragediji u Posušju, u kojoj je ži...

Greška
Dezinformacija
Ne, inauguracija Joe Bidena neće biti otkazana

Izvještavajući o odlaganju probe inauguracije novog predsjednika Sjedinjeni...

Dezinformacija Klikbejt
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me