Raskrinkavanje.ba

U Zenicu kada (ne) pođem ja

Novi Vjetar objavio je članak u kojem tvrdi da je Svetlana Cenić posjetila KPZ Zenica sa ne tako čistim namjerama. Svetlana Cenić demantovala je ovu tvrdnju za koju nije ponuđen nikakav izvor ili dokaz, a koja je ocijenjena kao "lažna vijest".

„Nova predsjednica Nadzornog odbora BH Telecoma Svetlana Cenić, posjetila je danas Kazneno popravni zavod Zenica i susrela se sa novim direktorom Redžom Kahrićem. Razlog posjete Svetlane Cenić, kako naš sugovornik tvrdi je da traži pomoć od direktora Redže Kahrića za što bolje uslove ubici Emiru Zaimoviću iz Crne Gore.“

Članak je objavljen bez potpisa autora/ke. Izvor citirane tvrdnje nije naveden, niti su ponuđeni ikakvi dokazi za istu. Također, autor/ka članka nije konkatirao/la drugu stranu i dao/la istoj priliku da odgovori na navode.


Kontaktirali smo Svetlanu Cenić i pitali je da li je ikada kontaktirana povodom navedenih tvrdnji i da li su one tačne. 

Cenić:

"Taj portal očigledno postoji zbog ovakvih tekstova i blaćenja. Nikada me niko nije kontaktirao, nikada pitao, a tekst vrvi od netačnih stvari začinjenih malicioznostima."

Na osnovu odgovora Svetlane Cenić na navedene tvrdnje, kao i činjenice da za njih nije ponuđen nikakav dokaz ili izvor, niti je kontaktirana druga strana, ovaj članak dobija ocjenu "pristrasno izvještavanje" i "lažna vijest"

Novi-vjetar?

Kontaktirali smo portal i pitali za izvor navedenih informacija kao i da li su kontaktirali Svetlanu Cenić povodom istih, međutim do sada još uvijek nismo dobili odgovor. Ukoliko se ta činjenica promijeni, analiza će biti uređena u skladu sa odgovorom. 

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Pristrasno izvještavanje 19.10.2017

Novi vjetar: Šta je Svetlana Cenić radila u KPZ Zenica?

Kako saznajemo, nova predsjednica nadzornog odbora BH Telecoma Svetlana Cenić, posjetila je danas Kazneno popravni zavod Zenica i susrela se sa novim...

  • Pristrasno izvještavanje
  • Lažna vijest