"Upecati se" na Stanivukovića

Portal „Novi“ nastavlja izvještavati u senzacionalističkom stilu uglavnom tamo gdje senzacije uopšte nema. Tako i u slučaju rutinskog izbora zamjene Drašku Stanivukoviću koji je iz Gradske skupštine Banje Luke „prešao“ u entitetski parlament.

Raskrinkali smo
Novi Klikbejt;

Portal „Novi“ u dosadašnjim analizama „Raskrinkavanja“ je dobio 21 ocjenu „klikbejt“, te stoga ne čudi da je i od ove teme napravio senzaciju.

SRAMOTNO, STANIVUKOVIĆ DOBIO ZAMJENU: Ovaj čovjek dolazi umjesto njega na mjesto ODBORNIKA!

Kakvu „sramotu“ u svemu ovome vidio autor/ica članka, nećemo saznati ni u tekstu.

Na današnjem zasjedanju Skupštine grada, novi odbornici Jovo Savanović iz PDP-a i Branko Vještica iz Ujedinjene Srpske položili su zakletvu i obavezali se da će raditi u interesu građana Banjaluka.
Savanović je na mjesto odbornika u gradskom parlamentu došao umjesto Draška Stanivukovića, a Vještica umjesto Marinka Dragišića, poslanika Ujedinjene Srpske, koji su dobili mandate u Narodnoj skupštini RS.

Nakon što je Draško Stanivuković prihvatio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, na njegovo mjesto kao odbornika u Skupštini grada Banja Luke došao je naredni kandidat po broju osvojenih glasova sa liste PDP-a.

Također je zanimljiv i odabir slika koji prate ovaj članak. Od tri slike koje su priložene uz tekst, na dvije je hapšenje Stanivukovića na protestima u Banja Luci, i na jednoj njegova arhivska slika. Ni na jednoj nema Jove Savanovića, novog odbornika u Skupštini grada, koji je zapravo i glavni akter članka.Zbog senazacionalističkog pristupa izvještavanju i činjenice da je naslov u suprotnosti sa tekstom, članak ocjenjujemo kao klikbejt.

(Raskrinkavanje.ba)

Autorica: Biljana Livančić-Milić Objavljeno: 31. 12. 2018 | Zadnji put osvježeno: prije 5 mjeseci

Posljednje objavljene analize

Analiza
Pregled sedmice: O Mektiću i Davidu neosnovano

U proteklim danima pisali smo o seriji članaka koji su objavljivani na portalu...

Dezinformacija
Klikbejt o imenima

Kako od „običnog“ Zakona o ličnom imenu napraviti klikbejt? Nekoliko medija...

Dezinformacija Klikbejt
Klikbejt
Nije “konačno otkriveno" zbog čega je ubijen David

U emisiji “Izazovi” bivši advokat porodice Dragičević izjavio je kako...

Klikbejt
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me