Ako slučajno primjetite flašicu na točku vašega auta znajte da ste u opasnosti: Odmah uđite u svoje vozilo i ne izlazite iz njega (FOTO)

Izvor/medij: Ljekoviti Cajevi
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Novi lažni trikovi za krađu automobila

Pripadnici policije širom naše regije upozoravaju vozače širom Balkana na jednu pojavu koja se pojavila u našim krajevima i koja je mnoge vozače dovela u zaista pomalo i loše situacije, a u nekim slučajevima i u životnu opasnost.

Policija pokušava da na razne načine prati rad kriminalaca i njihove načine da učine neko kazneno ili kriminalno djelo, a posebno su okrenuti kao onima koji imaju namjeru da opljačkaju automobili ili vlasnike određenih vozila.

Kriminalci svakoga dana izmišljaju nove načine kako da otuđe nečiju imovinu, a to svakako nije lako za pratiti, tako dai svi mi sami moramo biti veoma oprezni na ulici, posebno ako primjetimo neke sumnjive stvari za koje baš i nemamo neko logično objašnjenje. Vrijeme je takvo, da se sve manje ima povjerenja u bilo koga, ali na žalost i sve je više onih koji normalnim i radnim ljudima žele da naškode, te da ih pokradu ili oštete za neka materijalna sredstva, i pokretnu i nepokretnu nekretninu.

Tako da ako primjetite da je na točku vašega vozila stavljena plastična flaša, budite veoma oprezni. Obično lopovi stavljaju tu flašu na mjesto na kojem nije baš vidljiva vozaču kada prilazi autu, tako da kada krenete u vožnju počinu da se javljaju zvukovi na toj strani auta na kojoj je flaša. Vozač naravno ne zna o čemu se radi, smatra da je možda neki kvar u pitanju ili problem sa točkom, pa će izaći iz auta da provjeri o čemu se radi, naravno, najčešće ostavljajući auto upaljen ili sa ključem u bravi.

Lopovi to sa male daljine sve prate i kada vozač napusti svoje vozilo, lopov velikom brzinom ulijeće u vozilo, stišče gas i na takav način otuđuje vozilo i sve ono što je u njemu, a vlasnika ostavlja na ulici, u oblaku prašine.

Članak indeksiran 06. 01. 2020 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me