Raskrinkavanje.ba

Facebook profili i stranice → Alen Dodić: Bolesti se liječe promjenom ishrane

25.02.2024
Tekst članka

-

Danas sam dobio poruku.....
„....rekao mi je doktor da se obratim vama i da se učlanim u vašu grupu, jer me on može liječiti samo lijekovima.” Zaista sam sretan kada dobijem takvu poruku (što nije rijetkost), jer to mi je dokaz da sam na dobrom putu.
Da, mnogi dobri doktori su svjesni da vas dobra prehrana može dovesti do zdravlja, ali je teško pronaći liječnike koji mogu odvojiti vrijeme za savjetovanje i još da pritom dovoljno znaju o prehrani da bi vas mogli detaljnije o njoj i savjetovati.
Nažalost, medicinski pristup u cijelom svijetu je fokusiran na lijekovima, a ne na prevenciju bolesti.
U grupi Izliječite se sami - Alen Dodić smo dokazali tisućama objava da se bolesti liječe promjenom prehrane, a ne lijekovima.
Nažalost, ogromna većina liječnika uporno liječi posljedice lijekovima i pritom ih uopće ne interesira uzrok. Jednostavno je objašnjenje za takvo ponašanje - u lijekovima je novac.
Medicina nije utemeljena na dokazima, jer uzrok bolesti je loša prehrana, nedostatak tjelesne aktivnosti, pušenje ili alkohol. Mnogi (čak i medicinari) se pravdaju i stresom, ali stres nije uzrok bolesti, nego je posljedica bolesnog stanja tijela.
Promjene u prehrani mogu preokrenuti bolesti i osjećaj slabosti nakon četrdesete ili pedesete godine života.
Gotovo posljednjih 100 godina standardni nastavni program medicinske škole zahtijevao je da se u samo nekoliko školskih sata tijekom četiri godine školovanja provede raspravljajući o tome kako prehrana utječe na rizik od napredovanja bolesti, ali još uvijek se detaljnije ne pristupa promjeni prehrane, nego samo površno. Iako danas živimo sa dokazima koja su provedena na desetine i stotine tisuća ljudi.
Isto tako, i oni koji traže pomoć od medicinara su fokusirani na laboratorijske pretrage, lijekove i operacije.
Liječnici imaju poticaj samo za prodaju lijekova, a istovremeno nemaju nimalo poticaja razgovarati o prehrani sa svojim pacijentima. Umjesto poticaja koji bi trebalo osigurati liječnicima, tjeraju ih da pregledaju tri ili više pacijenta na sat, u prosjeku 20 minuta po pacijentu, potičući ih isključivo na prodaju lijekova koji odgovaraju svima.
Prehrana bi trebala biti u središtu dobrog zdravlja.
Tijekom proteklih desetina tisuća godina ljudsko se tijelo djelomično prilagodilo mesu mlijeku i jajima, ali posebno u početku uz skraćen život do 40-e godine i uz mnoge popratne bolesti. Danas je moguće sa lijekovima ublažiti posljedice hrane čime se život produžio, ali nije moguće izliječiti bolest.
Na isti način na koji su automobili dizajnirani da rade na određenim vrstama goriva, tako je i ljudsko tijelo dizajnirano da radi na određenim vrstama hrane. Ono što jedemo pomaže našim tijelima ili da rade bolje ili da se kvare.
Nažalost mnogi doktori su (zbog neznanja) u isti koš strpali prirodne šećere iz voća i mrtve ugljikohidrate, informiranje medicinara o razlici između žive biljne hrane i kuhane bi trebao biti prvi korak u prevenciji bolesti i liječenju.
Dobar je liječnik samo onaj koji sasluša svog pacijenta i prvo ga uputi na promjenu prehrane, ali za takav pristup bi prvo trebalo educirati medicinare.
Članak indeksiran 06.03.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi