Raskrinkavanje.ba

Radio Sarajevo → Alieni zabrinuti zbog atomske bombe

03.01.2014
Tekst članka

Paul Hellyer je bio kanadski ministar obrane tokom 60-ih godina prošlog stoljeća, a proteklih je desetljeća najpoznatiji po čvrstoj uvjerenosti u postojanje izvanzemaljaca.

"Znam da NLO-i postoje. Posjećuju nas već milenijima, a jedan od najzanimljivijih slučajeva dogodio se za Hladnog rata, kada je 1961. godine zabilježena formacija od 50-ak NLO-a kako leti prema jugu iz Rusije u smjeru Europe“, ispričao je Hellyer ruskoj režimskoj televiziji RT.

Navodi da je u spomenutom slučaju gotovo nastala panika, no svi su se smirili kada su se NLO-i vratili prema Sjevernom polu, piše Bljesak.info.

Pokrenuta je, kaže on, i istraga koja je potrajala tri godine, a zaključak je bio da se s apsolutnom sigurnošću može reći da su najmanje četiri različite izvanzemaljske vrste naš planet posjećivale hiljadama godina.

"Istorija NLO-a je duga i naravno da je njihova aktivnost učestala proteklih desetljeća, s obzirom da smo stvorili atomsku bombu. Vrlo su zabrinuti zbog činjenice da bismo je mogli upotrijebiti ponovno i zbog činjenice da je Kosmos jedan i što god da se dogodi u jednom njegovom dijelu ima utjecaj na ostatak", raspričao se bivši ministar ne pružajući pritom dokaze za svoje tvrdnje. 

Na pitanje je li i sam vidio malog zelenog, odgovora niječno, ali napominje da je jednom prilikom vidio NLO.

U nastavku razgovora u priču je uveo i Bibliju, Boga, Isusa, Betlehem. 

"Ne znam jeste li ikad čitali Bibliju, ali mislim da je betlehemska zvijezda zapravo bio jedan o božjih letećih tanjira", ustvrdio je Kanađin, koji je svojedobno pričao i da su barem dvojica izvanzemaljaca pripadnici samog vrha američke vlasti. 

Članak indeksiran 06.09.2020. Zadnji put osvježen 06.09.2020.

Ocijenjeno u analizi