Amerikanci o Dodikovoj protivnici na izborima: Antiruski i potpuno zapadno orjentisana!

Izvor/medij: Glas naroda
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Još jedan lažni dokument kao “dokaz” da Jelena Trivić sarađuje sa SAD-om

-

Agencija za nacionalnu bezbjednost SAD-a (NSA) u zvaničnom dopisu jasno je obrazložila kako PDP-ovog kandidata za predsjednika Republike Srpske Jelenu Trivić vidi kao antiruskog i potpuno zapadno orijentisanog političara, piše portal Patriote Srpske.

U pomenutom dopisu, Džordž Dejvis, pomoćnik direktora za politiku i evidenciju dalje detaljno navodi i ostale Trivićeve predispozicije.

„Mogla bi se efikasno koristiti u tranziciji Vlade Republike Srpske po pitanju tekućih problema koje ista stvara organima BiH. Spremna za angažovanje, prihvata izazove, svjesna rizika preuzimanja vlasti“, navodi se između ostalog u dopisu.

Dejvis ističe kako je prvi kontakt sa PDP-ovom Trivićevom ostvaren 2011. godine tokom Bečke međunarodne konferencije Strategija EU za Dunavski region – perspektiva za budućnost.

S obzirom na navode u medijima, kao i tvrdnje zvaničnika Srpske kako opozicija, a u prvom redu Jelena Trivić blisko sarađuje sa stranim agenturama, ovim dopisom se pomenuto potvrdilo po ko zna koji put.

„Ona insistira na korištenju njemačkih diplomatskih kanala i organizacija sa kojima ima značajnu saradnju“, navodi se u dopisu, a što je potvrdilo i Trivićevo sastajanje sa nelegitimnim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom.

U dopisu je crno na bijelo izneseno da opoziciju, tačnije PDP finansira vlada SAD-a i Britanije.

Između ostalog, pored finansijske podrške, na retoriku PDP-a direktno utiču centri moći Zapada.

Jelena Trivić, kao kandidat za predsjednika Srpske, propagirajući lažni patriotizam, obavezala se da neće izdati tihu podršku diplomatije SAD-a, dok te iste Sjedinjene Američke Države uvode sankcije sadašnjem rukovodstvu Srpske.

N.P.

Članak indeksiran 28. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me