АТВ: Администрација Џозефа Бајдена издвојила 10 милиона долара за кампању Јелене Тривић против Милорада Додика

Izvor/medij: Nova srpska politička misao
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ambasada SAD-a ocijenila tvrdnje o uplati miliona Jeleni Trivić kao "jeftini politički trik"

Администрација Џозефа Бајдена издвојила је 19,5 милиона КМ или 10 милиона долара за кампању Јелене Тривић против Милорада Додика, сазнаје "Глас народа" из поузданих извора.

Администрација Џозефа Бајдена издвојила је 19,5 милиона КМ или 10 милиона долара за кампању Јелене Тривић против Милорада Додика, сазнаје "Глас народа" из поузданих извора.

"Овај износ је тачно 10 милиона долара које су војним авионом у четвртак, 4. августа, пренесене до аеродрома Сарајево, гдје је тај новац, према тврдњама нашег извора, преузео њен брат, Игор Тешић који јој је шеф штаба и води њену кампању", преноси Срна.

Поменути портал је објавио фотографију документа који потврђује да је новац одобрен од стране Стејт Департмента.

„Као што знате, на основу договора са специјалним представником Палмером и амбасадором Ескобаром са госпођама Тривић и господином Иванићем, и упутствима предсједника САД, г. Џозефа Бајдена, потребно је обезбиједити 10 милиона америчких долара у готовини тиму генерала Ноулса.

 Сврха ових средстава је спровођење дневног реда утврђеног на састанку секретара од септембра 2021. године,а тиче се јачања утицаја и оптимизације спровођења америчких стратешких одлука у подручјима под руским утицајем, штавише, имплементације америчког Дејтонског споразума, након избора у Републици Српској, Босна и Херцеговина“, наведено је у документу.

Наведено је и да ће новац доставити тим генерала Ноулса 4. августа контакт особи у БиХ.

(atvbl.rs)

Članak indeksiran 19. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me