Raskrinkavanje.ba

Zimo dnevnik hr → Biste li platili 200 kuna mjesečno za korištenje Facebooka?

21.06.2018
Tekst članka

Facebook je objavio kako testira uslugu koja bi administratorima takvih grupa omogućilo naplaćivanje mjesečne "članarine".

Mark Zuckerberg godinama govori kako će Facebook uvijek ostati besplatan. No, od izbijanja afere s Cambridge Analyticom i stupanja na snagu GDPR-a pomalo je promijenio svoju priču.

Sad ističe kako će uvijek "neka verzija Facebooka biti besplatna". U prijevodu, nešto će se i naplaćivati.

To nešto mogle bi biti privatne grupe u kojima bi korisnici mogli imati pristup ekskluzivnom sadržaju.

Naime, Facebook je objavio kako testira uslugu koja bi administratorima takvih grupa omogućilo naplaćivanje mjesečne "članarine".

Administratori grupa ističu kako traže načine kako zaraditi novac, a istovremeno povećati komukaciju s članovima grupe, istaknuo je Alex Deveiz Facebooka na službenom blogu.

Ova se opcija za sad testira samo u nekoliko grupa dostupnih u SAD-u. Njihove članarine kreću se od 9,99 dolara (64 kune), do 29,99 dolara (oko 190 kuna) i članovima daju pristup ekskluzivnom sadržaju, treninzima, konzultacijama uživo i savjetnicima.

Za sad, Facebook neće uzimati nikakvu proviziju od članarina. No, kako se radi o pilot projektu, članarine neće biti dostupne svim administratorima grupa, a nije ni poznato hoće li i kad cijeli projekt zaživjeti i na drugim tržištima.

Članak indeksiran 24.06.2018. Zadnji put osvježen 24.06.2018.