BOŽO LJUBIĆ: FEDERACIJA ĆE SE USKORO RASPAST I MI ĆEMO SE PRIPOJITI HRVATSKOJ.

Izvor/medij: BH Vijesti
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nepostojeća izjava Bože Ljubića

Još jedan protagonista HDZ-a i ustaštva Božo Ljubić danas je za sa sastanka svoje stranke za medije poručio da se hrvatski blok grupisao skupa i da će zajedno raditi na tome da dobiju prava koja ih sleduju. On je rekao da Bošnjaci majoriziraju hrvate i biraju im predstavnike što će dovesti do toga da će se federacija raspast možda čak i u krvi.

 

“Mi trebamo zahvaliti SDA i Bošnjacima što su doveli do toga da se hrvati prvi puta svi skupa organiziraju u HNS i bore za svoja prava”. Mi želimo svoju teritorijalnu jedinicu koju smo unijeli u federaciju u Dejtonu.

Ako se to ne desi federacija će se raspast a mi ćemo teritorije sa većinskim hrvatskim stanovništvom pripojiti matici hrvatskoj gdje i pripadaju rekao je dr. Ljubić. Ovih dana sve su jači napadi na Federaciju, krenuvši od Dragana Čovića, preko Maria Karamatića pa sada do Bože Ljubića koji ne krije i činjenicu da HDZ i SNSD imaju dogovor o ne napadanju!

On je na kraju svog izlaganja za medije zahvalio Izetbegoviću i SDA što su natjerali hrvate da se prvi puta bore za sebe. Rečenicom da prije izmjene Dejtona i teritorijalne reorganizacije Federacije treba izmijeniti izborni zakon i dopustiti HDZ-u da bude apsulutni predstavnik hrvatskog naroda što po broju glasova i jeste završio je svoje izlaganje!

(Bosnor.com/ekspresno.org)

Članak indeksiran 14. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me