Raskrinkavanje.ba

Portalusha → Božo Ljubić: Federacija će se uskoro raspast i mi ćemo se pripojiti Hrvatskoj. Bošnjaci su krivi za sve!

04.02.2019
Tekst članka

Još jedan protagonista HDZ-a i ustaštva Božo Ljubić danas je za sa sastanka svoje stranke za medije poručio da se hrvatski blok grupisao skupa i da će zajedno raditi na tome da dobiju prava koja ih sleduju. On je rekao da bošnjaci majoriziraju hrvate i biraju im predstavnike što će dovesti do toga da će se federacija raspast možda čak i u krvi.

“Mi trebamo zahvaliti SDA i bošnjacima što su doveli do toga da se hrvati prvi puta svi skupa organiziraju u HNS i bore za svoja prava”. Mi želimo svoju teritorijalnu jedinicu koju smo unijeli u federaciju u Dejtonu.

Ako se to ne desi federacija će se raspast a mi ćemo teritorije sa većinskim hrvatskim stanovništvom pripojiti matici hrvatskoj gdje i pripadaju rekao je dr. Ljubić.

Ovih dana sve su jači napadi na Federaciju, krenuvši od Dragana Čovića, preko Maria Karamatića pa sada do Bože Ljubića koji ne krije i činjenicu da HDZ i SNSD imaju dogovor o ne napadanju!

On je na kraju svog izlaganja za medije zahvalio Izetbegoviću i SDA što su natjerali hrvate da se prvi puta bore za sebe. Rečenicom da prije izmjene Dejtona i teritorijalne reorganizacije Federacije treba izmijeniti izborni zakon i dopustiti HDZ-u da bude apsulutni predstavnik hrvatskog naroda što po broju glasova i jeste završio je svoje izlaganje!

izvor: ekspresno.org

Članak indeksiran 15.02.2019. Zadnji put osvježen 15.02.2019.

Ocijenjeno u analizi