Raskrinkavanje.ba

Srbin → Britanski stručnjak: Cijepljene osobe mogu prenijeti zarazu koronavirusom

24.01.2021
Tekst članka

Vodeći britanski epidemiolog Jonathan Van-Tam upozorio je da bi ljudi koji su primili cjepivo protiv kovida 19 mogli prenijeti zarazu i trebali bi nastaviti poštivati ​​pravila zaključavanja.

Van-Tam, koji je ujedno i zamjenik ministra zdravlja Velike Britanije, naglasio je da znanstvenici "još uvijek ne znaju utjecaj cjepiva na prijenos (infekciju)", izvijestio je BBC.

Rekao je da cjepivo daje "nadu", ali da stopa zaraze mora početi brzo padati. Ministar zdravstva Velike Britanije rekao je da je 75% građana starijih od 80 godina primilo prvu dozu cjepiva.

Za cjeloviti postupak cijepljenja potrebne su dvije doze cjepiva Pfizer-Biontek i Oxford-AstraZeneca, a broj do sada cijepljenih pokazuje one koji su primili samo prvu dozu. Profesor Van-Tam rekao je da "niti jedno cjepivo nikada nije bilo" stopostotno učinkovito, tako da nema zajamčene zaštite.

Izjavio je da su potrebna najmanje tri tjedna nakon cijepljenja kako bi se imuni odgovor u potpunosti razvio kod starijih osoba.

"Čak i kad primite obje doze cjepiva, i dalje ćete možda prenijeti kovid 19 nekome drugome, a prijenosni će se lanci nastaviti", rekao je Van-Tam. Upozorio je građane da se pridržavaju mjera i nakon cijepljenja kako druge ljude koji čekaju na dozu ne izlažu rizicima.

SRPSKI info

@srbininfo

Liječnici David Martin i Judy Mikovits: mRNA KOVID-19 NIJE cjepivo

Ponavljam: to nije cjepivo. Uistinu postoji mnogo stvari, ali cjepivo nije jedna od njih (te stvari).

srbin.info

18:17 · 23. siječnja 2021

 

3

 

Kopiraj vezu na Tweet

Članak indeksiran 04.02.2021. Zadnji put osvježen 04.02.2021.