CIJELA FUDBALSKA EVROPA O OVOM PRIČA: PROSINEČKI SENADU U DNEVNIKU OTKRIO KOJI ĆE IGRAĆI OD SAD IGRATI ZA ZMAJEVE…

Izvor/medij: Globalno
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Novi selektor - nova tema za klikove

Robert Prosinečki predstavljen je kao novi selektor nogometne reprezentacije BiH. Popularni Žuti obećao je EURO te atraktivnu i napadačku igru. Prvi ispit ima sa igračima iz mlade reprezentacije i domaćeg prvenstva u utakmicama protiv SAD-a i Meksika 28. i 31. januara.

Žuti je i službeno postao “Plavo-Žuti”. Robert Prosinečki deseti je selektor reprezentacije BiH i prvi pravi stranac na klupi, budući da je Miroslav Ćiro Blažević rođeni Travničanin. U dobrom raspoloženju, Prosinečki je stigao u Sarajevo kako bi i formalno označio početak svog selektorskog mandata potpisivanjem ugovora sa nogometnim savezom.

“Meni je pripala čast da budem novi selektor Bosne i Hercegovine, što je jedan veliki zadatak za mene, jer svi znamo kakvu reprezentaciju ima Bosna, koje su ambicije, pogotovo sada za ove sljedeće kvalifikacije, za ovo Evropsko prvenstvo”, poručuje Prosinečki.

Pokušat će uraditi ono što njegov prethodnik Mehmed Baždarević nije uspio, a što je bivši selektor Safet Sušić najavio nakon plasmana u Brazil 2014. godine, a to je neizvjesnost o novom skorom prisustvu Bosne i Hercegovine na nekom velikom takmičenju.

“Mislim da mi kroz ove kvalifikacije i Lige Nacija, pogotovo grupe, mislim da moramo po svojoj kvaliteti samo razmišljati o odlasku na Evropsko prvenstvo”, kaže selektor.

Članak indeksiran 09. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me