Čović je obrnuo zdrav razum, evo šta je sada uradio Aluminiju

Izvor/medij: CIK
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Preko "Aluminija" do klikova

HDZ BiH na društvenim mrežama iskazao podršku svom predsjedniku Draganu Čoviću u rješavanju problema Aluminija d.d. Mostar

U postu naslovljenom sa “potpora predsjedniku Hrvatskog naroda dr. Draganu Čoviću” HDZ izražava podršku svom predsjedniku.

“Svjesni izrazito teške situacije u kojoj se nalaze radnici Aluminija, a kako je u ovom trenutku ispravan put dijaloga i traženje rješenja za spas ovog preduzeća koji je jedan od najvećih izvoznika iz Bosni i Hercegovini, izražavamo punu podršku predsjedniku dr. Draganu Čoviću, u njegovom snažnom zalaganju i nastojanjima da u pregovorima sa svim akterima vezanim za Aluminij uspije naći kvalitetno rješenje kako bi još jednom kao i već nekoliko puta do sada pomogao u održavanju proizvodnje i nastavku rada ovog giganta koji je iznimno važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu, prostor HNK i Grada Mostara kao i niza preduzeća koja su sarađivala s Aluminijem”, stoji u postu.

Podsjećamo, nakon gašenja Aluminija d.d Mostar radnici ove mostarske kompanije za najodgovornijeg drže upravo Dragana Čovića što su na vrlo direktan način manifestirali danas dva puta.

Članak indeksiran 23. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me