Čovjek od 256 GODINA je tajio tajnu DUGOG života, i sada je konačno progovorio

Izvor/medij: Novi
Ocjena: Greška Neprovjereno
Raskrinkano u: Tvrdnje o Kinezu koji je živio preko 250 godina nisu potvrđene

-

Ovo je Li Ching Yuen, čovjek koji je doživio iznenađujuće 256 godina! Nadalje, ne, ovo nije mit ili anegdotna priča.

Prema članku New York Timesa iz 1930. godine, profesor Univerziteta u Chengdu, Wu Chung-chieh pronašao je knjige carske kineske vlade od 1827. godine, pohvalivši Li Ching-Yuen na njegovu 150. rođendansku proslavu, a kasnije ga obavještava kako ga je pohvalio na 200. rođendanskoj proslavi. Godine 1928. novinar New York Timesa napisao je da znatan dio staraca u Li susjedstvu izjavljuje da su ga njihovi djedovi poznavali kad su bili mladi ljudi i da je tada bio razvijen čovjek.

fffz

Li Ching Yuen očito je započeo svoj pozivn profesora u dobi od 10 godina, gdje je okupljao bilje u planinskim područjima i naučio njihovu snagu za životni vijek. Već skoro 40 godina, zbog rijetke prehrane bilja, na primjer, lingzhi, goji berry, divlji ginseng, šokirao je wu i gotu kola i rižino vino. Godine 1749., u dobi od 71 godine, pridružio se kineskim oružanim snagama. Li je rekao da je mnogo obožavan lik u svojoj skupini, vjenčavao se 23 puta i otac je više od 200 djece.

1

 

On nije bio jedini

 

Kao što je to pokazao jedan od bhakta Li, jednom je živio još više iskusan 500-godišnji muškarac koji mu je pokazao Qigong aktivnosti i sugestije prehrane koji mu omogućuju da svoje životno očekivanje proširi na nadljudske dimenzije. Osim Qigonga i rutinske prehrane bogate biljnim uljem, šta bi drugo mogli dobiti od ovog Učitelja dugovječnosti?

2

Šta je s ovim: Na prolaznom krevetu Li je široko izjavio: “Učinio sam sve što trebam učiniti na ovom svijetu”. Fascinantno je zapamtiti to na Zapadu, redovno smo obrazovani da vjerujemo da sazrijevanje mora biti “pretučeno” s inovativnim infracrvenim napravama i najboljim u klasi.

 

Njegova tajna dugog zdravlja:

Li je upitan šta je njegovoa tajna za životni vijek. Ovo je bio njegov odgovor: “Držite mirno srce, sjedite poput kornjača, šetati divlje poput goluba i spavati poput psa”. To su bili izrazi savjeta koji je Li rekao Wu Pei-fu.

3

 

Ne jedu masna jela, slatke tvari i hereditarno prilagođene prehrane. Nema sredstava protiv infekcije. Bez pića i bez duvana. Njihovi planovi kontrole tjelesne težine ne samo da odbacuju smeće hrane koju redovno uživamo, već ujedno ugrađuju biljke koje nalikuju steroidima na naše organe i imunološki sistem.

4

Oni ulažu svoju dodatnu energiju u prirodu koji rade na sistemu disanja i odražavaju koji su pokazani kako bi poboljšali mentalno, fizičko i strastveno blagostanje. Čuvaju stvari, dobijaju legitiman odmor i ulažu puno energije u prirodu pod suncem.

Heli Beri prkosi godinama: Glumica se skinula u provokativni bikini, i pokazala da joj godine ništa ne mogu

Heli Beri (Halle Berry) ruši sve standarde, očekivanja i predrasude. Naime, glumica je na Instagramu, uz čestitku za 2018. godinu, postavila sliku na kojoj je u kupaćem kostimu. 

2

Članak indeksiran 07. 07. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me