Raskrinkavanje.ba

CIK → Cvijanović: Srbi širom svijeta će ovo uraditi za Srpsku, Bosno

12.01.2020
Tekst članka

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je veoma značajnim to što se Dan Republike obilježava izvan Srpske.

– Ponosna sam što naši ljudi koji žive širom Evrope i svijeta žele da obilježe 9. januar. Srpsku čine svi koji žive u Srpskoj, ali i oni u inostranstvu koji su porijeklom sa njenih prostora. Time žele da se solidarišu i održe veze sa institucijama i predstavnicima Srpske – rekla je Cvijanovićeva u Antverpenu u Belgiji.

Ona je za Alternativnu televiziju ponovila da je Republika Srpska trajna kategorija, a da je 9. januar dan okupljanja Srba i u Srpskoj i širom svijeta, te izrazila zadovoljstvo što svi prema Srpskoj pokazuju ljubav i nose je u srcu.

– Ovdje u Belgiji je prilika da se našim ljudima kaže gdje je Srpska danas, šta želimo od nje da napravimo u budućnosti, te šta su naši planovi i izazovi… – istakla je Cvijanovićeva i poručila da je cilj da Srpska bude što bolja, ljepša i sređenija.

Cvijanovićeva boravi u Belgiji, gdje se prvi put obilježava 9. januar, Dan Republike u organizaciji tamošnjeg Predstavništva Srpske.

Članak indeksiran 20.01.2020. Zadnji put osvježen 20.01.2020.

Ocijenjeno u analizi