Da li ste upoznati sa popularnom horor igračkom Huggy Wuggy (Hagi Vagi)?

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Povratak “moralne panike” oko plišane igračke: Huggy Wuggy ne “pjeva” pjesmu o “zagrljaju smrti ”

Da li ste upoznati sa popularnom horor igračkom Huggy Wuggy (Hagi Vagi)?


Vidim, po kineskim radnjama ih ima na gomile, a roditelja sa decom koja kopaju po horor čudovišnim igračkama, ne bi li izabrali čudovište u što privlačnijim bojama, takođe u ogromnom broju.
Nedavno primetih ovu ni malo privlačnu "igračku" te odlučih da istražim po internetu kako bih saznala šta se iza toga krije.
Dakle, u pitanju je lik čudovišta iz horor igrice, tzv. Huggy Wuggy koja je izazvala ogromno interesovanje među decom, a roditelji, sasvim jasno, ispunjavaju detetovu želju jer "tako slatko izgleda".
Meni lično izgleda jezivo. Prejezivo. Odvratno.
U pozadini igrice traje pesma, čiji tekst poziva na smrt.
Igračka na šakama ima zašiven čičak kako bi rukama "zagrlilo" dete oko vrata i o istom mu tako visila uz prigodnu rečenicu iz pesme "zagrli me dok ne umrem, zagrli me dok ne umreš". Nije li divno?
Šetam gradom ovih dana i viđam decu kako nose ovo čudovište obešeno o svoj vrat. Idu sa roditeljima i čudovišnom igračkom o vratu.
Taman kada sam pomislila da gore ne može, vidim to, a osim toga čujem da su se među decom u vrtićima pojavile pretnje smrću. Mislite li da nije povezano s ovim slučajem?
Ljudi, roditelji! Povedite računa o svojoj deci. Ostala deca kojoj nije sve dostupno, koja su izopštena iz ovakvih strahota, moraće ni kriva ni dužna da trpe zbog dece kojoj je ovo i ko zna šta sve dozvoljeno.
Da li je takvih stvari bilo u vaše doba? Razmislite malo! Odgajate decu, a ona nisu igračke

Članak indeksiran 02. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me