Raskrinkavanje.ba

Kameleon → Da li su Simpsonovi ponovo predvidjeli budućnost?

22.06.2023
Tekst članka

Već je poznato da poneka epizoda kultne serije Simpsonova uvijek ispliva i predvidi nevjerovatne događaje, odnosno da se ispostavi da su Simpsonovi još prije 30 godina proživjeli sve što mi trenutno živimo.

Dosadašnja predviđanja su bila bizarna kao npr. da Trump postaje predsjednik Amerike – u 11. sezoni koja je emitovana 2000. godine Lisa Simpson može se vidjeti kao buduća američka predsjednica. Njezin je prethodnik Donald Trump, koji joj ostavlja puno dugova.

Kasnije su predvidjeli nastanak pametnih satova, ribu sa tri oka, neispravne uređaje za glasanje na izborima, korona virus – odnosno misteriozni virus iz Kine itd.

Međutim ovog puta je riječ o predviđanju nestale podmornice Titan.

Dok cijeli svijet čeka rasplet situacije na Internetu se masovno dijeli epizoda u kojoj Homer Simpson podmornicom ide do olupine broda koji je prepolovljen na dva dijela kao i Titanik.

U desetoj epizodi 17. sezone “Simpsonovih”, emitovanoj osmog januara 2006. godine, pojavljuje se bivši dečko Homerove majke koji tvrdi da je njegov pravi otac. Homer i Mejson se sprijateljuju, a deda Simpson, Ejb, kaže Homeru da je Mejson zaista njegov otac i da to DNK dokazuje.

Homer i Mejson idu u avanturu, i podmornicama se spuštaju do olupine davno potonulog španskog broda sa blagom. Slučajno se razdvajaju i Homer se izgubi prateći ribu koja svijetli. Homeru nestaje kisika i on gubi svijest u podmornici, ali se budi u bolnici nakon tri dana u komi. Ejb mu ipak priznaje da je zamijenio rezultate DNK analize i da Mejson nije Homerov otac, ali da je vidio da se lijepo slažu i htio je da njegov sin bude srećan.

Pogledajte epizodu i prosudite sami koliko su tačni u svojim predviđanjima bili i ovaj put:

Pronađene krhotine

Podsjetimo, komunikacija s brodom prestala je u nedjelju u 9:45 po lokalnom vremenu, sat i 45 minuta nakon što je podmornica zaronila i krenula prema Titaniku. Međutim, američka obalna služba je za njezin nestanak saznala tek u 17:40.

Potraga još uvijek traje a posljednje novosti su da je američka obalna straža objavila je da su na području na kojem se vodi potraga pronađene krhotine. Stručnjaci trenutačno analiziraju o čemu se radi.

 

Članak indeksiran 30.06.2023. Zadnji put osvježen 30.06.2023.

Ocijenjeno u analizi