Raskrinkavanje.ba

24 sedam → Da li su Simpsonovi predvideli i nestanak podmornice Titan? (FOTO)

22.06.2023
Tekst članka

I Homer Simpson se našao u neugodnoj situaciji kada je istraživao morske dubine

Serija "Simpsonovi" emituje se već 30 godina, a autori su do sada više puta zaintrigirali publiku svojim neobičnim predviđanjima.

Primera radi, u jednoj epizodi su Donalda Trampa prikazali kao predsednika Amerike što se zaista i dogodilo godinama kasnije.

Kako je ovih dana u žiži svetske javnosti potraga za podmornicom Titan, koja je u nedelju nestala na putu do olupine čuvenog broda Titanika, verni gledaoci su se prisetili epizode u kojoj se odvija slična radnja.

U pitanju je 10. epizoda 17. sezone iz 2006. godine u kojoj se pojavljuje davno izgubljeni otac Homera Simpsona - Mejson Ferbanks.

Ferbanks se bavi nalaženjem blaga u morskim dubinama, a onda je i Homera podmornicom poveo u jednu ekspediciju.

Potom su naišli na olupinu potopljenog broda i dva kovčega sa blagom.

- Hej ljudi, pronašli smo blago. Kada dospemo na obalu, donosim ga u bar - rekao je Homer svojim prijateljima preko radio-veze.

Međutim, tada nastaju problemi i u podmornici je ponestalo kiseonika zbog čega se Homer onesvestio.

Ipak, sve se dobro završilo jer se na kraju probudio u bolnici posle tri dana provedenih u komi.

Bilo kako bilo, iako je to samo animirana serija, podseća na priču podmornice Titan za kojom se traga već danima. Podsetimo, u njoj se nalazi pet putnika, a smatra se da im je do sada najverovatnije već ponestalo kiseonika i da su šanse za preživljavanje ravne čudu.

Među putnicima su britanski milijarder Hamiš Harding, jedan od najbogatijih ljudi Pakistana Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin, francuski istraživač Pol Anri Nargole i Stokton Raš, vlasnik kompanije koja je i organizovala putovanja do Titanikove olupine.

Članak indeksiran 30.06.2023. Zadnji put osvježen 30.06.2023.

Ocijenjeno u analizi