Raskrinkavanje.ba

Sputnik → Да ли су „Симпсонови“ предвидели трагедију подморнице „Титан“ /видео, фото/

23.06.2023
Tekst članka

Цртану серију „Симпсонови“, која се емитује већ три деценије, често бије глас да је предвидела неке од важних светских догађаја. Сада су обожаваоци ове серије открили епизоду која веома личи на нестанак подморнице „Титан“ у близини потонулог брода „Титаник“.

Подморница „Титан“ нестала је у дубинама Атлантског океана, а недалеко од олупине „Титаника“ нађени су њени остаци, док је Обалска стража САД саопштила да су пет чланова посаде изгубили живот.

Иако се не подудара у потпуности са случајем подморнице „Титан“, једна епизода „Симпсонових“ доноси запањујућу сличност.

Обожаваоци ове цртане серије објавили су на друштвеним мрежама да је 10. епизода 17. сезоне „Симпсонових“, која је емитована 2006. године, веома слична трагедији подморнице „Титан“.

У тој епизоди, Хомера Симпсона у авантуру води човек за кога верује да му је биолошки отац, Мејсон Фербанкс. Он га одводи на свој брод и прича му о изгубљеном благу потопљеног брода.

Мејсон и Хомер су се упутили у дубине океана у две мале подморнице како би покушали да пронађу благо. Међутим, пар се раздвоји и Хомер се заглави у коралу, те почиње да губи свест јер кисеоник понестаје у његовој подморници. Глава породице Симпсон се на крају пробуди три дана касније у болници.

Бројни корисници друштвеним мрежа пренели су ово „пророчанство“, наводе амерички медији.

 

Članak indeksiran 30.06.2023. Zadnji put osvježen 30.06.2023.

Ocijenjeno u analizi