DF POSTAJE UDBAŠKI BRLOG: Mektić, napušta SDS i prelazi u redove Demokratske fronte Željka Komšića

Izvor/medij: The Bosnia Times
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Nezvanične informacije, dobro obaviješteni izvori i nevidljivi dokazi 

Nakon što su se u DF-u obreli bivši Udbaši, Ajdovi i KOS-ovci od Munira Alibabića, Bakira Alispahića, Sifeta Podžića, Joze Anđića, Zlatka Miletića..., na pomolu je još jedan transfer

„Slobodna Bosna“ je već pisala o tome kako je Mektić nezadovoljan stanjem u matičnom SDS-u, zbog raznoraznih mešetarenja, kriminalaca i švercera, koji su, prema njegovim riječima, „izmilili“ nakon pobjede Mirka Šarovića na predsjedničkim izborima.

Isprva se Mektić nećkao, a jučer je između redova kazao kako stranačkim kolegama želi sreću i da je moguće da uskoro vrati stranačku iskaznicu.

U iščekivanju raspleta situacije, kasno sinoć, ministar Mektić opet je uzburkao duhove.

 

Naime, na jedno pitanje pratitelja na društvenim mrežama, kako se spekulira da mu se nudi pozicija u stranci Željka Komšića, koji je u ratu zaradio odlikovanje „Zlatni ljiljan“, Dragan Mektić je odgovorio kako mu to ne smeta, te da je Komšić barem ratovao, a Baja Ronhill (Milorad Dodik op. „SB“) se u ratu bavio švercom.

Je li ovo naznaka da je omiljeni ministar u narodu, Dragan Mektić konačno prelomio i hoće li promijeniti stranački dres, doznaćemo uskoro, piše Slobodna Bosna.

 

(TBT)

Članak indeksiran 12. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me