DIREKTNO IZ BRISELA: NATO uputio poruku liderima u Bosni i Hercegovini od koje im se tresu stolice

Izvor/medij: Ekspresno
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Tresla se stolica, rodio se klikbejt

Izborni zakon i ravnopravnost konstitutivnih naroda u BiH je bila jedna od glavnih tema razgovora hrvatskih zvaničnika sa Jens Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO-a u Briselu, prnose hrvatski mediji.

Iz NATO sjedišta u Briselu poručuju da nemaju namjeru da iznose detalje zatvorenih razgovora Generalnog sekretara sa drugim zvaničnicima, ali imaju poruku za bosanskohercegovačke lidere.

“Ono što možemo reći jeste da pozivamo lidere u Bosni i Hercegovini da nastave konstruktivan rad na političkim, ekonomskim i odbrambenim reformama, od kojih će koristi imati svi građani. NATO nastavlja podržavati aspiracije Bosne i Hercegovine kada je u pitanju pristupanje NATO-u, što će biti jedna od tema rasprave kad se ministri spoljnih poslova članica NATO-a sastanu u Briselu iduće sedmice”, kazano je za N1 u sjedištu NATO-a u Briselu.

Naredni sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO-a trebao bi se održati 4. i 5. decembra u sjedištu NATO-a u Briselu.

Podsjetimo, nakon prošlosedmične rasprave na Savjetu za spoljne poslove Evropske unije Bosni i Hercegovini poručeno je da se fokusira na reformske procese te da u okviru njih se riješi i pitanje izbornog zakona. Kao jedan od tri ključna prioriteta Evropska unija je stavila što brže formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini.

(NN)

Članak indeksiran 30. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me