Dodik izašao ljut pred novinare, neće više da šuti: Reći ću vam sad ko je zapravo Davor Dragičević

Izvor/medij: Sve Poznato
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Novi.ba: Još jednom o tome šta Dodik (ni)je rekao

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a danas je ocijenio da je Davor Dragičević odavno u političkim vodama, te da ima informacije da će 30.decembra u Banjoj Luci biti odobren skup grupi Pravda za Davida, koji su i zvanično zatražili po prvi put.

 

Rekao je kako navodno Dragičević ima podršku u FBiH, u kojoj za slične slučajeve u tom bh. entitetu nema podršek.

Kaže to govori o instrumentalizaciji i pokušaju da se druga neka politička rješenja nametnu kao što je u slučaju reforme policije koju odbacuje RS.

-Očito je i treba svima biti jasno, da nije ovdje priča o istini i pravdi. Dragičević se odavno nalazi u političkim vodama. Važnije mu je da se sa Željkom Komšićem sastane i da neku antirepubličku aktivnost pokušaju napraviti nego da prihvate pruženu ruku Aleksandra Vučića koji puno razumijevanje ima da upravo proces traženja pravde i istine podrži – izjavio je Dodik pred novinarima.

Dodao je i kako je najnovijim izjavama i optužbama o odgovornosti nadležnih u Banjaluci, Davor Dragičević i političke ocjene uputio koje se tiču Srbije i njenog predsjednika.

Kaže da je donesen zaključak na današnjem sastanku izabranih funkcionera i vladajuće koalicije u RS kako ništa nemaju protiv toga da se održava skup u Banjaluci u organizaciji grupe Pravda za Davida zato što je prvi put zahtjev podnesen da se odobri njegovo održavanje.

Dodik je istakao kako je dobio informacije da je zatraženo da se skup održi 30.decembra u trajanju od dva sata i ne smeta mu da se održi i da građani dostojanstveno i mirno iznesu svoje mišljenje.

Budući da su zatražili odobrenje organizatori tog skupa, kaže da će morati i punu odgovornost preuzeti za njegovo odvijanje i da vrate banjalučki trg u stanje u kojem su ga zatekli.

Članak indeksiran 14. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me